Jar už tradične patrí v kuchyni aj čerstvej špargli. Lahodná zelenina je plná vzácnych živín.
Napätie, nervozita, úzkosť a depresia. Ktoré potraviny pomáhajú seniorom zlepšiť zdravie a ako sa môžu zbaviť porúch nálady?
Špargľa ako výborná letná večera! Ale čo k nej? Tu sú tipy.
Špargľa je typická jarná a letná lahôdková zelenina plná vzácnych živín.
Rozprúdi krv, posilní imunitný systém a zlepší náladu. Milovanie je skvelým spôsobom ako si skrátiť nekonečné dni strávené medzi štyrmi stenami.
Jarná záhrada nám ponúka množstvo zeleniny plnej vitamínov. Ponúkame vám niekoľko receptov z tejto jarnej zeleninovej ponuky.
Ponúkame vám niekoľko rýchlych, chutných a zdravých receptov na jarné polievky.
Je načase zoznámiť sa so zelenou špargľou! Obsahuje veľa vitamínov a je zdravou pochúťkou, ktorá rozhodne patrí na stôl!
Fenikel, paradajky, paprika najrôznejších farieb a tvarov, cuketa a k tomu rôzne odrody cibule... nevieme, ktorú zeleninu by sme korunovali za „jej výsosť“.
Jablká, listová zelenina, ale aj jogurty či horká čokoláda sú cenovo dostupné pre každého seniora a určite jeho zdraviu prospejú.
Lahodné a bez sacharidov? Máme pre vás recept, ako stvorený na leto.
Lúpanie výhonkov špargle závisí od toho, o aký druh ide. Pri zelenej a fialovej špargli šúpeme iba dolnú tretinu výhonkov. Pritom tenkú šupku lúpať ani nemusíme.
Na sezónu špargle sa vždy veľmi tešíme. Má príjemnú chuť, zaujímavý tvar, málo kalórií a ako tvrdil už aj Hippokrates, rôznorodé liečivé účinky.
K tradičnej Veľkej noci patria vajíčka vo všetkých podobách.
Čierny koreň, pod nevábnym pomenovaním sa skrýva veľmi chutná a zdravá zelenina, ktorá sa dá ľahko vypestovať a v kuchyni sa dá využiť na mnoho spôsobov.
Blanšírovanie zeleniny je metóda rýchlej tepelnej úpravy, keď ju po očistení prelejeme vriacou vodou alebo na krátky čas do vriacej vody ponoríme.
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná, nenáročná na prípravu i čas.
Zelená špargľa je lahodná a obsahuje málo kalórií. Pripravte si z nej polievku, pridajte špenát aj bazalku.
Príprava cestovín s chutnou špargľou vám nezaberie viac ako 20 minút. Prinášame recept.
Špargľa je najlepšia a najchutnejšia v sezóne, teda ešte do konca júna.