Prinášame zopár inšpirácií od jedného z top šéfkuchárov Slovenska z reštaurácie, ktorá má v názve meno bohyne lásky. Dnešné recepty nie sú každodenné, ani suroviny na ne.
Pre tých, ktorí si aspoň občas radi doprajú riadny kus mäsa, sme pripravili niekoľko inšpirácií. Nemyslíme tým len návod, ako si chutný steak pripraviť, ale najmä čo k nemu servírovať.
Tajomstvá majstrov varešky... Niekde sú skryté v neznámej surovine, inde v postupe, nečakanej chuťovej kombinácii, triku pri varení, novom nápade.
Na začiatku boli spory o cenu mlieka a na konci zrod jedného z najpopulárnejších slovenských festivalov MňamFest Bánovce nad Bebravou.
Milovníci zabíjačkových špecialít by mali v sobotu prísť do Petržalky. Na Strednej odbornej škole gastronómie a hotelových služieb bude tradičná zabíjačka.
Dobré víno prináša pôžitok z nápoja i jedla. Najmä to slovenské, ovenčené mnohými medailami.
Vďaka projektu Eataway môžete ochutnať skvelé špeciality z najrôznejších kútov sveta. Stravníci zároveň spoznávajú kultúru a životný štýl. Vznikajú nové priateľstvá.
Každá krajina má svoj typický alkohol a rituál k nemu. Preto je prejavom pohodlnosti piť na dovolenke len svetovo známe značky zo supermarketu.
Fašiangy sa ešte neskončili a zabíjačky sú v plnom prúde. Čo počas nich môžete ochutnať?
Kuchári vo Francúzsku rozhnevali ekológov požiadavkou, aby raz ročne smeli svojim zákazníkom podávať pečené strnádky, ktoré sú v krajine chráneným druhom.
Na čo by ste nemali zabudnúť pri príprave špecialít našich južných susedov.
Maďarská kuchyňa by sa mohla niekomu zdať trochu neeurópska, azda exotická, orientálna, a to pre svoje výrazné príchute.
Regióny stredného Slovenska sú domovom gastronomického zázraku – bryndze, ktorá je naším originálnym príspevkom k zdravej výžive ľudí.
Kapusta aj lokše sú nezastupiteľnou súčasťou regionálnych špecialít západu krajiny.
Zima je časom zabíjačiek aj konzumácie ťažších mäsitých jedál. Ponúkame niekoľko rád, ako ich pripraviť čo najlepšie.
Náročná príprava tradičných domácich dobrôt a špecialít si vyžaduje netradičné suroviny.
Svetová kuchyňa je neobyčajne pestrá a vďaka možnosti cestovať a ochutnávať sú mnohé recepty čoraz populárnejšie aj u nás.
Ako sa pripravujú dobroty jednej z najlepších svetových gastronómií.
Česká kuchyňa je síce ťažšie stráviteľná ale chuťou neodolateľná.