Táto listová zelenina je skvelá za surova, aj varená. Zdravé listy môžete mať poruke celoročne.
Je hmyz potravinový odpad? Pridáva sa do potravín tajne? Je jeho konzumácia nebezpečná?
Zhrnuli sme len tie druhy, ktoré v tomto období odporúča siať skúsený zeleninár. Informácie sú overené.
Dokonalá koruna krásy si nežiada len starostlivosť zvonku, ale aj zvnútra. Na rade sú preto rôzne jedlá, ktoré obsahujú široké spektrum dôležitých živín.
Jej bobule sa nejedia, zato listy áno. Podávajú sa surové aj varené a sú veľmi zdravé.
Kedysi hojne využívaná, dnes už takmer zabudnutá. Siahnite po listovej zelenine, ktorá má mnohé pozitíva.
Je to veľká a produktívna rastlina, ktorá vám dá bohatú úrodu. Listy sa jedia surové i tepelne upravené, telo sa vám poďakuje.
Horčík je jeden z dôležitých minerálov, ktoré ak telu chýba, tak príde nervozita, kŕče do svalov a odnesie si to aj váš zovňajšok.
Pochádza z Austrálie a Oceánie, preto sa zvykne nazývať aj dingova kapusta. Táto zelenina je skvelá ako príloha aj ako hlavný chod.
Špenát je plný minerálov, najmä železa, ktoré je dôležité na tvorbu hemoglobínu, obsahuje taktiež horčík a draslík pre zdravý krvný tlak.
Začiatkom zimy vyrastajú malé rastlinky zo semien vysiatych v septembri. Známa zelenina môže dať prvú úrodu už v zime.
Betakarotén je jedna z najdôležitejších látok, ktorých efekt budete vnímať hlavne počas leta. Práve on totiž stojí za pekne opálenou a zdravou pokožkou.
Jarný detox je na programe prakticky každej ženy. V tomto roku si však nemusíte robiť starosti s tým, do akej detoxikačnej kúry investujete.
Čo je zdravé, nemôže byť chutné, hovoria často odporcovia jedál zo surovín, ktoré spĺňajú kritériá zdravej výživy. Samozrejme, nie je to pravda.
Máte radi huby, ale nerobia dobre vášmu zažívaniu alebo u vás spúšťajú alergickú reakciu? Vynikajúcou prírodnou náhradou ich arómy aj chuti je tropická hubová bylinka. Dopestovať si ju môžete aj doma.
Túžite pohostiť Pepka námorníka aj v lete, keď akurát nemáte poruke špenát? Použite jahodovú náhradu, ktorá v skutočnosti, samozrejme, nie je hybridom spomenutých dobrôt. Vypestovať si ju môžete aj na balkóne.
September je mesiac, keď máme plné ruky práce so zeleninou. Ktorá ide teraz zo zeme von a ktorá naopak dnu? Ktoré druhy dokážu bez problémov prezimovať na záhone? A čo keď nám všetka zelenina nedozrela?
V teplých mesiacoch sa nikomu nechce tráviť v kuchyni nekonečné hodiny.
Zelená je farba sviežosti, nádeje, prebúdzajúceho sa života po zime... jednoducho je to farba jari. Dopriať si ju môžeme nielen v prírode, ale aj v kuchyni a na tanieri.
Aké sú príznaky miernej intoxikácie durmanom: rozšírené zrenice, sucho v ústach, malátnosť, červeň v tvári a zrýchlený pulz.