Ide o veľmi hodnotnú potravinu, ktorá dokáže doplniť potrebné látky do nášho tela. Odporúča sa denná konzumácia.
Vdychovaním studeného vzduchu môže dôjsť k zúženiu ciev, a tým k vyvolaniu srdcového záchvatu.
Dávajte si pravidelne vyšetriť krv, ktorá odhalí mieru poškodenia obličiek.
V Českej republike je 14 kardiochirurgických pracovísk, na Slovensku päť.
Srdciarov mínusové teploty doslova ohrozujú na živote.
Odpovedá kardiologička z Národného ústavu srdcovo-cievnych chorôb MUDr. Stanislava Remišová.
Patrí asi do každého jedla, výskum ale naznačuje, že starší ľudia sú náchylnejší na škodlivé účinky vysokého príjmu tejto v kuchyni zrejme najvyužívanejšej ingrediencie.
Nárast je rapídny, najviac ľudí trápi vysoký vysoký tlak.
Je silná bolesť hlavy príznakom mŕtvice alebo to neplatí?
Strážcovia zákona sú na miestach nehôd a tragédií často ako prví.
Drobné chrumkavé pochúťky sú výborným zdrojom minerálov horčíka a zinku
Antioxidanty z tohto ovocia zápasia aj s najväčším nepriateľom kardiovaskulárneho systému -cholesterolom.
K rizikovým faktorom upchávania ciev patrí cukrovka, obezita, vysoký krvný tlak, stres, ale aj fajčenie anedostatok pohybovej aktivity.
Aj nápoje, ktoré sa na prvý pohľad zdajú zdravé, skrývajú často veľké množstvo cukru.
Neexistuje jediný správny spôsob stravovania. Každý môže jesť inak. Existujú však zásady, ktoré platia pre všetkých.
Tento nápoj si už roky meria sily s jeho nie menej lahodným „súrodencom“ a hoci sa na prvý pohľad zdá, že káva vyhráva nad čajom na celej čiare, opak je pravdou
Stáva sa vám, že vám začne srdce bez príčiny biť ako splašený kôň? Je to nebezpečné?
Jednu z popredných priečok v našom jedálnom lístku si nepochybne zaslúži aj táto potravina.
Ponúka množstvo vitamínov a minerálnych látok. Mnohí ju ale považujú len za obyčajnú obilninu a vhodnú skôr na kŕmenie hospodárskych zvierat ako do kuchyne.
Nech si zvolíte akýkoľvek typ konzumácie, jedno je isté. Pochutíte si a robíte dobre svojmu zdraviu. A to na mnoho spôsobov.