Alojz Kaššák z poľovníckej komory nám priblíži lov diviakov očami poľovníkov. Jozef Bíreš z veterinárnej a potravinovej správy hľadá riešenia proti šíreniu moru.
Najviac plodín nevyhovujúcich obchodnej kvalite bolo zistených v prevádzkach Billa - tri plodiny a Labaš - dve plodiny.
V súčasnosti prebieha sťahovanie výrobku jednotlivých šarží z obchodnej siete.
IGOR DANIŠ: Minister pôdohospodárstva Ján Mičovský potrebuje skúseného dlhoročného odborníka nahradiť niekým novým, pripraveným na „nové výzvy“.
Ústredný riaditeľ bude zároveň plnič funkciu hlavného veterinárneho lekára vo veterinárnej oblasti.
Vykonaných bolo 4 252 úradných kontrol potravín.
Šesť vzoriek vín, hodnotených na mieste, bolo nevyhovujúcich.
Dlhoročný ústredný riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy Jozef Bíreš by mal skončiť tento piatok.
Slovensko eviduje už dva prípady výskytu vtáčej chrípky, jeden u drobnochovateľa hydiny v Zbehoch pri Nitre, druhý v obci Cífer pri Trnave.
Potravinoví inšpektori vykonali od začiatku roka 2019 vyše 47 tisíc kontrol. Ich počet medziročne stúpol o viac ako 6 tisíc.
Za posledné dva týždne neevidovali nový výskyt afrického moru ošípaných (AMO), situácia je napriek tomu vážna, informovala ministerka Gabriela Matečná.
Je umožnené použiť aj zakázaný spôsob lovu.
Ďalší prípad afrického moru ošípaných (AMO) v domácom chove na Slovensku zaznamenali v obci Svätá Mária v okrese Trebišov, v časti Pavlovo.
Zanedbaná hygiena, kontaminované potraviny, chyby v označovaní, ale aj produkty po dátume spotreby. Aj to našli potravinoví inšpektori.
Štátni veterinárni inšpektori usmrtili všetky štyri ošípané v chove v obci Strážne, v ktorom bol potvrdený prvý prípad afrického moru ošípaných na Slovensku.
Z trhu sa sťahujú všetky výrobky s dátumom spotreby 13.4.2019.
Štátna veterinárna a potravinová správa oznámila, že sprísňuje opatrenia zamerané proti rozšíreniu afrického moru ošípaných (AMO) na naše územie.
Kontrole sa nevyhli ani reťazce, baliarne, veľkoobchodné sklady a aj samotní výrobcovia.
Začiatkom tohto roka sa v médiách objavila správa o nekvalitnom zložení niektorých slovenských potravín. Diskutovalo sa aj o používaní nepovolených zložiek pri výrobe trdelníka.
Chránené označenie pôvodu ešte nechráni slovenského spotrebiteľa pred nekvalitou. Po Spišských párkoch nevyhovela ani Žitavská paprika či Skalický trdelník.