Zub času sa dokáže nepríjemne podpísať pod stav nášho tela. Zvlášť trpí pohybový aparát. Boľavé kĺby však nemusia byť nevyhnutnou súčasťou nášho života. Do istej miery vieme ich stav ovplyvniť správnou životosprávou.
Podľa prieskumov zostáva mŕtvica najčastejšou príčinou invalidity a predčasného úmrtia u seniorov. Ako sa jej vyhnúť a spoznáte jej príznaky včas?
Od 1. mája 2023 budú mať nárok na obedy zadarmo všetci žiaci posledného ročníka materských a základných škôl.
Do hlávkového šalátu, ktorý je inak považovaný za veľmi zdravú súčasť stravy, sa môžu dostávať jedovaté látky z pneumatík.
Železo má v tele nezastupiteľné postavenie. Viac ako dve tretiny železa v organizme sú totiž viazané v červenom krvnom farbive – hemoglobíne. Jeho životne dôležitou funkciou je prenos kyslíka z pľúc k bunkám.
Na stravu počas Vianoc by si mali dávať pozor predovšetkým seniori, diabetici a pacienti s poruchami tráviacej sústavy.
Čas hojnosti počas Vianoc môžu komplikovať rôzne ochorenia. Sviatočné stravovanie je náročnejšie pre ľudí s cukrovkou, ale aj vysokým krvným tlakom.
Vysoké hladiny cholesterolu idú ruka v ruke s vyšším rizikom vzniku srdcových chorôb. Dobrou správou je, že existuje prevencia. Ako znížiť „zlý“ cholesterol a zvýšiť ten „dobrý“?
Mŕtvica, srdcové ochorenia, vysoký krvný tlak, tráviace ťažkosti, ale aj rakovina. Čo majú spoločné? Odpoveď je jednoduchá.
Jedlu dodá iskru a zdraviu pridá aj čosi navyše. Vedci sa dušujú, že čili papričky sa dokážu podpísať pod dlhší život. Ako účinkujú a prečo by sa im seniori nemali vyhýbať?
Väčšina Slovákov dbá v rámci svojho životného štýlu na zdravé stravovanie a zohľadňujete to aj pri výbere a kúpe potravín.
Minimálna hodnota stravného lístka sa má od začiatku budúceho roka zvýšiť na 5,10 eura.
Ženy, muži, deti či starší ľudia. Každá veková kategória má iné požiadavky na prísun vitamínov.
Dobroty. Sladké či slané. Ak je ich priveľa, ohrozujú fungovanie nášho tela. Platí to aj vtedy, keď sa snažíme nesprávne stravovacie návyky nahradiť pohybom.
Vytúžený štíhly pás, užšie boky a krásne vytvarované stehná nemusia byť pre mnohé ženy nedosiahnuteľnou métou.
Strava má byť v letných mesiacoch vyvážená a pestrá, dôležité je tiež dopĺňať vitamíny.
Pozitívny vplyv by to mohlo mať na slovenský gastrosektor, ktorý sa stále nespamätal zo škôd, ktoré mu spôsobila pandémia, tvrdí výkonný riaditeľ AMOBE Juraj Králik.
Správna príprava, ale aj skladovanie jedla v lete môže zabrániť nepríjemným zdravotným problémom.
Pokiaľ si nechcete z letného pobytu pri mori či jazere priniesť suvenír v podobe niekoľkých kilogramov navyše, zbystrite pozornosť.
Problémy s nadváhou či obezitou sa čoraz viac prejavujú aj u detí.