Výživoví experti prišli s nevšedným nápadom na novú, tridsaťdňovú diétu. Určená je nielen na chudnutie, ale najmä na potláčanie zápalov v ľudskom tele.
Strava je pre úspech pri športe rovnako dôležitá ako pravidelnosť pohybu.
Nepotrebovali na to doktorov ani profesorov. A predsa všetky prababičky sveta vedeli, že v struku fazule, šošovice, hrachu, bôbu, či cícera sa skrýva sila aj zdravie.
Červená šošovica síce patrí do priečinka s ostatnými strukovinami, ale potrebuje samostatné zaobchádzanie a trochu iný prístup k vareniu.
Pozor na zlé stravovanie. Obzvlášť počas tehotenstva sa odporúča posvietiť si na jedálny lístok. Mal by byť približne o 300 – 500 kcal bohatší, než u iných žien.
Lektíny v paradajkách, paprike a v uhorkách ničia naše zdravie v dlhodobom horizonte, tvrdí to autor a lekár Steven R. Gundry.
Rímsky hrniec je nádoba vyrobená z keramiky (hliny) a vzhľadom je veľmi podobná klasickému pekáču. Používali ho už starí Rimania.
Zelené semená tejto ešte nedozretej strukoviny sú chutné nielen surové priamo zo záhrady, ale aj ako súčasť studených či teplých receptov.
U mnohých ľudí sú nie príliš príjemné spomienky na detstvo spojené s hrachovou polievkou alebo kašou zo školskej jedálne. Je však čas čerstvého zeleného hrášku.
S blížiacim sa letom rastie túžba po šiestich tehličkách na bruchu. Ich najväčším nepriateľom býva časté a nekontrolované jedenie.
Hoci je už jar, cítite sa stále ako počas zimného spánku? Toto je šesť tipov, ktoré skutočne pomôžu proti jarnej únave.
Vegánstvo nie je definované ako stravovanie, ale ako spôsob života. V čom sa líši Pegan diéta od vegánstva?
Svojou chuťou, vôňou, vzhľadom a zložením surovín by mala polievka harmonicky dopĺňať ostatné jedlá, podporovať chuť do jedla a prípadne i trávenie.
Moderná gastronómia používa strukoviny s väčšou dávkou fantázie a kumštu.
Naše prababičky aj bez vedy neomylne vycítili, že strukoviny - premenné na polievky či prívarky - ukrývajú v sebe energiu, bielkoviny i vlákninu.
Zelená fazuľka, to sú nedozreté plody veľkej fazule, ktoré sa konzumujú aj so svojím obalom.
Cítite sa unavene a bez energie? Často sa za príznakmi skrýva nedostatok železa. Trpia ním predovšetkým ženy a športovci.
Kedysi sa predpokladalo, že v prípade balastných látok sa jedná o "zbytočný balast", keďže naše telo ich nevie odbúrať.
Zabúdanie, vynechávanie pamäti a neschopnosť učiť sa nové veci je nočnou morou každého z nás. Už po škole máme pocit, akoby mozgové kapacity strácali výkon.
Pre budovanie svalovej hmoty je jedno, či má proteín živočíšny alebo rastlinný pôvod.