V Taliansku je jedlo viac ako len obživa – je to spôsob života.
Ak vám chutí talianska kuchyňa, či už je to pizza, cestoviny, rizoto alebo lahodné dezerty, túto knihu budete milovať.
Ryža patrí medzi najvšestrannejšie potraviny, dá sa pripraviť na slano, rovnako tak aj na sladko – ako predjedlo, hlavné jedlo aj dezert.
Parmezán nepatrí na ryby, kečupom paradajkovú omáčku nevylepšujte... Aké ďalšie chyby robíme pri príprave talianskych pochúťok?
V jednoduchosti je krása – tak by sa dalo popísať srdce talianskej kuchyne. Pracuje s čerstvými surovinami, je rýchla, plná fantázie a nenáročná na prípravu.
Dobré víno prináša pôžitok z nápoja i jedla. Najmä to slovenské, ovenčené mnohými medailami.
Na svete sa vraj pripravuje dvadsaťtisíc druhov pizze. Ktorá z nich je tá najlepšia? No predsa tá vaša.
Taliani isto netušili, že ich "obyčajný" slaný koláč sa stane gastronomickou veličinou a že pizza sa stane zárodkom zrodu množstva pizzerií po celom svete.
Jeho domovom je Taliansko, ale dá sa pripraviť aj z jarných slovenských surovín.
Túto sladkú dobrotu si najčastejšie objednávame pri návšteve taliansky orientovaných reštaurácií.
Správna pizza sa pečie z riadne vykysnutého cesta. Tak postupujeme v prípade, že skutočne chceme mať pizzu pripravenú klasickým spôsobom.