Ryža patrí medzi najvšestrannejšie potraviny, dá sa pripraviť na slano, rovnako tak aj na sladko – ako predjedlo, hlavné jedlo aj dezert.
Parmezán nepatrí na ryby, kečupom paradajkovú omáčku nevylepšujte... Aké ďalšie chyby robíme pri príprave talianskych pochúťok?
V jednoduchosti je krása – tak by sa dalo popísať srdce talianskej kuchyne. Pracuje s čerstvými surovinami, je rýchla, plná fantázie a nenáročná na prípravu.
Dobré víno prináša pôžitok z nápoja i jedla. Najmä to slovenské, ovenčené mnohými medailami.
Na svete sa vraj pripravuje dvadsaťtisíc druhov pizze. Ktorá z nich je tá najlepšia? No predsa tá vaša.
Taliani isto netušili, že ich "obyčajný" slaný koláč sa stane gastronomickou veličinou a že pizza sa stane zárodkom zrodu množstva pizzerií po celom svete.
Jeho domovom je Taliansko, ale dá sa pripraviť aj z jarných slovenských surovín.
Túto sladkú dobrotu si najčastejšie objednávame pri návšteve taliansky orientovaných reštaurácií.
Správna pizza sa pečie z riadne vykysnutého cesta. Tak postupujeme v prípade, že skutočne chceme mať pizzu pripravenú klasickým spôsobom.