Sú aj vaše rastliny napadnuté múčnatkou? Overíte si to jednoduchou skúškou.
Ak vám tekvice začínajú prerastať cez hlavu, tento zásah ich skrotí v prospech bohatej úrody.
Neviete čo s cuketou? Potom kliknite a upečte tento skvost medzi slanými koláčmi.
Toto cenné ovocie sa už pestuje aj v Európe. Keď naň natrafíte, určite ho ochutnajte. Môžete si ho aj vypestovať.
Pestovanie tejto zeleniny zvládne aj začiatočník. Darí sa jej v záhonoch aj v nádobách a v kuchyni s ňou môžete robiť divy.
V zozname dezertov slovenskej kuchyne sa nachádza niekoľko osvedčených pochúťok. Trochu nám v nej chýba experimentovanie.
Vydlabané tekvice pohodené v lese po oslavách Halloweenu môžu byť smrtiace pre divokú zver, konkrétne pre ježkov, u ktorých tekvica spôsobuje hnačku, následnú dehydratáciu a ďalšie ťažkosti.
V záhrade je stále čo robiť, platí to aj uprostred jesene. Cibuľky okrasných kvetov treba okrem zasadenia aj ochrániť, úrodu zeleniny i ovocia vhodne uskladniť a napadané lístie prospešne zužitkovať.
Pôvodom je zo Strednej a Južnej Ameriky. Pestovala sa už v roku 4500 pred našim letopočtom. Svoje meno získala z gréckeho „pepon“, teda veľký melón.
Pizza patrí medzi najobľúbenejšie jedlá aj na Slovensku, oveľa menej ľudí však pozná jej „príbuznú“ pinsu. V čom sa líšia? Základným cestom a tvarom.
Výstava tekvíc nemusí byť vôbec nudná. Svoje o tom vedia v nemeckom mestečku Ludwigsburg neďaleko Stuttgartu.
Jeseň je čas tekvíc aj lahodných krémových polievok. Nie sú náročné na prípravu a zahrejú aj počas sychravých a čoraz chladnejších dní či večerov.
Kedy nie je zemiak zemiakom? Keď v skutočnosti ide o hľuzu tekvice, rozhodli zástupcovia Guinnessovej knihy rekordov.
Zopár rokov navyše vďaka jednej nenápadnej látke. Vedecké štúdie tvrdia, že k dlhovekosti môže prispieť obyčajný a ľahko dostupný vitamín...
Modelka Gisele Bündchen je fanúšičkou zdravého stravovania a o svoju vášeň sa často delí aj so svojimi fanúšikmi na Instagrame.
Spaghetti western je populárna odnož kovbojok. Poznáte však aj špagetovú tekvicu? Vypestujte si túto špecifickú odrodu na spestrenie záhrady aj jedálneho lístka.
Popri bazalkovom, petržlenovom či špenátovom peste môžete vyskúšať ďalšie - pesto z tekvicových jadierok.
S príchodom jesene štartuje aj sezóna tekvice. Zdravá, nabitá vitamínmi, chutná a prospešná celému telu.
Nie je to žiadny zázrak. Stále existuje možnosť dosýta sa najesť a pritom chudnúť. Ako je to možné? Stačí siahnuť po pokrmoch, ktoré dokážu znižovať zásoby tuku a pritom vás zasýtia.
S tekvicou už dávno nekončíme pri prívarku. Pod jedným názvom sa totiž skrývajú desiatky odrôd, farieb a chutí z rôznych kútov Zeme.