Jeseň prináša chutné tekvice - tak prečo si z nich nepripraviť napríklad šalát? A skvelá večera je hotová!
Kto by nemal rád leto? Ako kuchár profesionál sa však vždy viac teším na jeseň, tvrdí šéfkuchár Jozef Riska, šéfkuchár Savoy Restaurant.
Hustá tmavozelená tekutina pôsobí na prvý pohľad ako použitý motorový olej, ale kto sa nenechá odradiť, zistí, že ide o olej tekvicový.
Semienka sa stali hitom moderného kulinárstva a výživy. Kuchári oceňujú nielen obsah zdraviu prospešných látok, ale aj ich orieškovú chuť a vizuálny efekt v jedle.
Jedným zo symbolov jesene okrem opadaného lístia je aj tekvica. Je dobrou voľbou - je chutná, pomáha pri chudnutí a obsahuje cenné živiny.
Koniec leta už patrí aj chutnej tekvici, dá sa pripraviť na sto spôsobov. Chutila by vám s pórom a tymiánom? Vyskúšajte!
Ešte stále máte možnosť pochutnať si na tekvicových receptoch. Chutnú tekvicovo-zemiakovú panvičku s kuracím mäsom pripravíte za 25 minút.
Jeseň patrí tekvici. Tento raz ju však nepripravíme ako lahodné jedlo, ale vyzdobíme ňou slávnostný stôl. Pozrite sa!
Tekvicové hody vo vašej kuchyni? A prečo nie, veď práve táto surovina hrá prím v jesennom období. A chutí skvelo.
Sú sezónne, ľahko dostupné a patria na stôl. V jesennej záhrade sú pochúťky, ktorých sa nebojte ani v období, keď si krivky obzeráte kritickým pohľadom.
Tekvice hokkaido v obchode neprehliadnete. Lákajú výraznou oranžovou farbou. A nesklame ani ich chuť.
Sezónna strava je v ostatných rokoch hitom u ľudí, ktorí dbajú na svoje zdravie. Toto sú potraviny, po ktorých momentálne doslova šalieme.
V domácnostiach našich babičiek bývalo klasikou zaváranie tekvice na sladkokyslo alebo na slano.
Naše babičky tradične využívali najmä tekvicu obyčajnú, ktorá často v ich záhradách vyrástla do nebývalých rozmerov.
Boli ste presvedčená, že ste skvelá gazdinká? Možno vás prekvapí, že niektoré z postupov, ako správne a rýchlo pokrájať ovocie či zeleninu, ste doposiaľ neovládali.
Tekvicový kompót? Áno, dá sa pripraviť na sladko aj na kyslo. Netreba sa báť nových chutí.
Rôzne odrody tekvíc nás inšpirujú k tvorbe stále nových jedál od chuťoviek až k dezertom.
K tradičným druhom jesennej zeleniny patrí bezpochyby tekvica. Podľa použitia delíme tekvice do dvoch skupín - na zeleninové a okrasné.
Oranžová farba a lahodná chuť tekvice hokaido ulahodí aj labužníkom. Pripravte krémovú polievku so zázvorom.
Tekvica je nízkokalorická, zdravá, aromatická a v kuchyni úžasne všestranná.