Vajcia sa pri pečení koláčov nahradzujú ťažko, ale nie je to nemožné. V kysnutom, krehkom či trenom ceste sa jedno alebo dve vajcia nahradiť dajú.
Ak potrebujete do receptu olúpané jablko, citrón či pomaranč, šupky z nich nemusia skončiť v koši.
Výber olivového oleja, to je alchýmia. V princípe však platí to isté, čo u vína – koľko ľudí, toľko chutí.
Investovanie do nových kúskov oblečenia alebo doplnkov by malo byť zmysluplné a so zreteľom na nadsezónnosť.
Ak potrebujete pri varení zeleninový vývar, najrýchlejšie ho možno, samozrejme, pripraviť, ak vo vode rozpustíte kocku bujónu. Vždy je ale lepšie urobiť si vlastný vývar.
Sezóna byliniek je tu, čo s nimi?
Keď si chcete urobiť doma bylinkový olej, potrebujete na to dobre vysušené bylinky.
Rebarboru treba vždy pred prípravou ošúpať, pretože v šupe sa nachádza veľké množstvo kyseliny šťaveľovej. Tá je vo väčších množstvách pre organizmus škodlivá.
Nie vždy sa pri príprave dezertov všetko vydarí tak, ako si predstavujeme. Vtedy je každá rada dobrá. Tu je niekoľko nápadov, ktoré pomôžu zachrániť nevydarené koláče.
Jedna z najrozšírenejších povier je, že olivový olej nie je vhodný na pečenie a vyprážanie. To však nie je pravda.
Ak máte doma „zlomené“ alebo inak chybné víno a chceli by ste ho použiť na varenie, nerobte to.
Ak pred krájaním cibuľu dobre vychladíte v chladničke, bude vás menej dráždiť na slzenie.
Čokoládová poleva sa robí väčšinou roztopením čokolády a masla alebo smotany. Ak sa vám zdá tento recept už nudný, môžete vyskúšať jeho obmenu.
Sójová omáčka má niečo podobné s našim vínom či pivom – v ázijských krajinách je jej totiž toľko značiek. Pre varenie sú však najdôležitejšie tri druhy.
Šalotka má jemnejšiu chuť ako cibuľa, preto ju šéfkuchári uprednostňujú.
Pri pohľade na herečku Reese Witherspoonovú by sa niekomu mohlo zdať, že sa vôbec nemení.
Kuchynské panvice a riady sa robia z rôznych materiálov a s každým treba inak zaobchádzať.
Aby sme si doma urobili pravé risotto, ako od Taliana, treba dodržať niekoľko zásad. Prvým krokom k úspechu je výber ryže.
Paradajková polievka patrí už desaťročia medzi obľúbené pokrmy naprieč všetkými generáciami. Každá domácnosť má na ňu ten „svoj“ recept.
Ak pečiete doma chlieb a máte radi orechy, je to vynikajúca kombinácia. Oriešky sa postarajú o jeho vynikajúcu chuť.