Keď si chcete urobiť doma bylinkový olej, potrebujete na to dobre vysušené bylinky.
Rebarboru treba vždy pred prípravou ošúpať, pretože v šupe sa nachádza veľké množstvo kyseliny šťaveľovej. Tá je vo väčších množstvách pre organizmus škodlivá.
Nie vždy sa pri príprave dezertov všetko vydarí tak, ako si predstavujeme. Vtedy je každá rada dobrá. Tu je niekoľko nápadov, ktoré pomôžu zachrániť nevydarené koláče.
Jedna z najrozšírenejších povier je, že olivový olej nie je vhodný na pečenie a vyprážanie. To však nie je pravda.
Ak máte doma „zlomené“ alebo inak chybné víno a chceli by ste ho použiť na varenie, nerobte to.
Ak pred krájaním cibuľu dobre vychladíte v chladničke, bude vás menej dráždiť na slzenie.
Čokoládová poleva sa robí väčšinou roztopením čokolády a masla alebo smotany. Ak sa vám zdá tento recept už nudný, môžete vyskúšať jeho obmenu.
Sójová omáčka má niečo podobné s našim vínom či pivom – v ázijských krajinách je jej totiž toľko značiek. Pre varenie sú však najdôležitejšie tri druhy.
Šalotka má jemnejšiu chuť ako cibuľa, preto ju šéfkuchári uprednostňujú.
Pri pohľade na herečku Reese Witherspoonovú by sa niekomu mohlo zdať, že sa vôbec nemení.
Kuchynské panvice a riady sa robia z rôznych materiálov a s každým treba inak zaobchádzať.
Aby sme si doma urobili pravé risotto, ako od Taliana, treba dodržať niekoľko zásad. Prvým krokom k úspechu je výber ryže.
Paradajková polievka patrí už desaťročia medzi obľúbené pokrmy naprieč všetkými generáciami. Každá domácnosť má na ňu ten „svoj“ recept.
Ak pečiete doma chlieb a máte radi orechy, je to vynikajúca kombinácia. Oriešky sa postarajú o jeho vynikajúcu chuť.
Olivový olej nie je vhodný na pečenie a vyprážanie. Táto veta sa traduje desaťročia – a nie je pravdivá, resp. týka sa len panenského oleja lisovaného za studena.
Heidi Klumovú vídať veľmi často v kreáciách módnych dizajnérov. Vďaka postaveniu a tiež rozpočtu má prístup k naozaj exkluzívnym kúskom.
Najlepšia a najdrahšia mozarella sa vyrába podľa starej tradície z byvolieho mlieka v talianskom regióne Kampánia.
Chcete si urobiť doma majonézu, ale výsledok nie je taký, ako by ste si želali? Napríklad sa zrazí?
Chuť kupovanej majonézy môžeme zlepšiť, ak do nej vmiešame žĺtok. Majonéza vtedy vyzerá aj podstatne lepšie.
Šalát z bielej fazule je vhodnou prílohou k varenému mäsu, ale môže poslúžiť aj ako zdravé a pritom pomerne výdatné samostatné jedlo.