Olivový olej nie je vhodný na pečenie a vyprážanie. Táto veta sa traduje desaťročia – a nie je pravdivá, resp. týka sa len panenského oleja lisovaného za studena.
Heidi Klumovú vídať veľmi často v kreáciách módnych dizajnérov. Vďaka postaveniu a tiež rozpočtu má prístup k naozaj exkluzívnym kúskom.
Najlepšia a najdrahšia mozarella sa vyrába podľa starej tradície z byvolieho mlieka v talianskom regióne Kampánia.
Chcete si urobiť doma majonézu, ale výsledok nie je taký, ako by ste si želali? Napríklad sa zrazí?
Chuť kupovanej majonézy môžeme zlepšiť, ak do nej vmiešame žĺtok. Majonéza vtedy vyzerá aj podstatne lepšie.
Šalát z bielej fazule je vhodnou prílohou k varenému mäsu, ale môže poslúžiť aj ako zdravé a pritom pomerne výdatné samostatné jedlo.
Pri varení hlúbovej zeleniny sa kuchyňa zaplní nie práve príjemným pachom. Aby sme tomu zabránili, odporúča sa, dať variť spolu s kalerábom či kelom aj veľkú tvrdú chlebovú kôrku.
Galetka, alebo ak chcete galette, je takmer zázračný koláč. Jeho pôvab a tajomstvo sú v jeho jednoduchej príprave a dostupnosti surovín.
Je stres pred prijímačkami dobrý? Ako sa čo najlepšie pripraviť na tento dôležitý deň? Kľúčové je začať včas...
Zmena je život a v časoch možno až príliš stereotypných dní počas pandémie a lockdownu sa s ňou dá bojovať naozaj všelijako.
Hľuzy feniklu sa už dosť často objavujú v oddeleniach ovocia a zeleniny, ale na čo sú vhodné?
Zima je definitívne tu. Kvôli pandémii koronavírusu máme stále obmedzené možnosti využívať športoviská. To však neznamená, že sa musíte športovania úplne vzdať.
Odpaľované cesto nie je na domáce pečenie až také populárne, mnohí považujú jeho prípravu za príliš zložitú.
Ak sa niekde stretnete s týmto záhadne znejúcim slovíčkom, vedzte že nejde o nič komplikované ani tajuplné. Stručne - ide o blanšírované a nakrájané paradajky.
Možno že sa vám už stalo, že vám ovocné želé, ktoré ste chceli dať na koláč, nestuhlo.
Do Vianoc zostáva už len posledných niekoľko dní. Prinášame vám sedem rýchlych tipov na tradičné, aj menej tradičné vianočné darčeky.
Červená repa by sa mala variť dobre očistená, ale neošúpaná asi hodinu v dostatočnom množstve vody. Ak sa do vody dá trochu octu alebo citrónovej šťavy, repa bude aromatickejšia.
Kyslá kapusta je zimným zdrojom vitamínov a probiotík a jej použitie v kuchyni môže byť naozaj všestranné.
Šípky v tekutej forme – to je pre väčšinu šípkový čaj, niekto si možno pod tým predstaví šípkové víno. Zo šípok sa však dá doma urobiť aj likér.
V spolupráci s kardiológom a obezitológom Ivanom Majerčákom a fyzioterapeutom a trénerom Oliverom Poórom vám prinášame tipy ako bojovať s vysokým cholesterolom.