Kto konzumuje potraviny zdravé pre črevo, necháva tiež roztápať prebytočné kilogramy.
Predvarená nalámaná celozrnná pšenica, známa ako bulgur, podporuje trávenie a pravidelné vyprázdňovanie.
Ako sa dokáže život bez pohárika podpísať na našej postave a zdraví?
Vyprážaný kapor, dvadsať druhov vianočného pečiva a jedna návšteva za druhou. To všetko dá žalúdku poriadne zabrať. Pozrite sa s nami, ako sa znova dostať do rovnováhy.
Kyslá kapusta predstavuje pre ľudský organizmus vynikajúci zdroj vitamínov, ktoré sú obzvlášť potrebné práve počas zimných mesiacov.
Priemerný žalúdok dospelého človeka dokáže prijať až dva litre jedla, ale v extrémnych prípadoch sa dokáže tento objem zväčšiť až na dvojnásobok.
Červené víno pravdepodobne blahodarne pôsobí na črevá tým, že podporuje rôznorodosť črevnej mikroflóry. Tvrdia to vedci z King's College London.
Kedysi nie celkom typické, dnes stále populárnejšie figy by nemali vo vašom jedálničku chýbať. Najmä, keď je ich sezóna.
Nielenže sa budete cítiť lepšie, ale o pozitívnych zmenách vás presvedčí aj váha, na ktorú sa postavíte.
Všeobecne platí, že základom menu, ktoré chystáme na posedenie s priateľmi, by mali byť sezónne potraviny. Sú lacnejšie, dostupnejšie a lepšie chutia.
Neexistuje žiaden zázračný produkt, ktorý by spaľoval tuky a mal výrazný redukčný efekt.
Schladenie zvnútra: Poradíme vám, čo stojí za to vedieť o mäte piepornej.
Ak budete dostatočne veľa piť, zabránite nepríjemným probémom pri cestovaní, ako je napríklad jet lag - tzv. pásmová choroba.
Prezradíme vám, ako zabojovať proti nafúknutému bruchu a ktorým potravinám sa radšej vyhnúť.
Únava po jedle je úplne normálna reakcia tela - avšak náhla únava sa môže dostaviť aj z nebezpečnejšieho dôvodu.
Detoxikačná kuchyňa vsádza na potraviny, ktoré podporujú trávenie, chudnutie a zbavujú telo jedov.
Ak sa nadúvanie vyskytuje príliš často a dá sa sotva ovládať, je to veľmi nepríjemné - nielen pre nos a uši.
Ak patríte k ľuďom, ktorí sú náchylní na nadúvanie, mali by ste sa vyhýbať potravinám, ktoré nafukujú, upraviť jedálniček.
Mierne ostrý, s typickou arómou - pór obsahuje veľa živín, ktoré posilňujú imunitný systém a chránia pred prechladnutím a zápalom močového mechúra.
Medvedí cesnak predstavuje nielen korenie príjemnej chuti a sviežosť do jarných pokrmov, ale má aj veľa zdravotných benefitov. Toto sú tri z nich.