Aké druhy mrazených morských rýb sú u nás k dispozícii? Ako si správne vybrať?
Tuk v mäse je strašiak, preto sa odporúča jesť najmä také mäso, kde je ho málo. Výnimkou sú ryby.
O pár dní je Valentína, čo je sviatok všetkých zamilovaných. Jeho odporcovia síce tvrdia, že je to najmä sviatok obchodníkov, no či Valentína oslavovať, je každého osobná vec.
Kúsok nostalgie, ale aj dôkaz, že čo je dobré, tomu ľudia ostávajú verní dlhé roky. Mnohé úspešné slovenské výrobky majú zaujímavú históriu.
Francúzska legenda svetovej gastronómie Brillat-Savarin patril k najväčším gurmánom, bol stelesnením umenia žiť. Fyziológia chuti je jeho najznámejšie dielo.
Fenikel, paradajky, paprika najrôznejších farieb a tvarov, cuketa a k tomu rôzne odrody cibule... nevieme, ktorú zeleninu by sme korunovali za „jej výsosť“.
Osem z desiatich českých i slovenských domácností si od októbra 2017 do septembra 2018 kúpilo ryby a na nákup sa vybrali v priemere sedem ráz do roka.
Vznikli ešte za socializmu, poznali ich celé generácie a vydržali dodnes. Pozrite si výrobky, o ktorých už možno povedať, že sú tradičné.
Treska je dravá ryba, ktorá má biele, netučné mäso, ktoré sa pri príprave v rúre môže ľahko vysušiť.
Priemerne ročne sa na jedného obyvateľa skonzumuje len okolo 5 kilogramov rýb, hoci lekári odporúčajú spotrebu aspoň o jeden a pol kilogramu vyššiu.