Šalotka má jemnejšiu chuť ako cibuľa, preto ju šéfkuchári uprednostňujú.
Kuchynské panvice a riady sa robia z rôznych materiálov a s každým treba inak zaobchádzať.
Aby sme si doma urobili pravé risotto, ako od Taliana, treba dodržať niekoľko zásad. Prvým krokom k úspechu je výber ryže.
Paradajková polievka patrí už desaťročia medzi obľúbené pokrmy naprieč všetkými generáciami. Každá domácnosť má na ňu ten „svoj“ recept.
Ak pečiete doma chlieb a máte radi orechy, je to vynikajúca kombinácia. Oriešky sa postarajú o jeho vynikajúcu chuť.
Olivový olej nie je vhodný na pečenie a vyprážanie. Táto veta sa traduje desaťročia – a nie je pravdivá, resp. týka sa len panenského oleja lisovaného za studena.
Najlepšia a najdrahšia mozarella sa vyrába podľa starej tradície z byvolieho mlieka v talianskom regióne Kampánia.
Chcete si urobiť doma majonézu, ale výsledok nie je taký, ako by ste si želali? Napríklad sa zrazí?
Chuť kupovanej majonézy môžeme zlepšiť, ak do nej vmiešame žĺtok. Majonéza vtedy vyzerá aj podstatne lepšie.
Šalát z bielej fazule je vhodnou prílohou k varenému mäsu, ale môže poslúžiť aj ako zdravé a pritom pomerne výdatné samostatné jedlo.
Pri varení hlúbovej zeleniny sa kuchyňa zaplní nie práve príjemným pachom. Aby sme tomu zabránili, odporúča sa, dať variť spolu s kalerábom či kelom aj veľkú tvrdú chlebovú kôrku.
Galetka, alebo ak chcete galette, je takmer zázračný koláč. Jeho pôvab a tajomstvo sú v jeho jednoduchej príprave a dostupnosti surovín.
Hľuzy feniklu sa už dosť často objavujú v oddeleniach ovocia a zeleniny, ale na čo sú vhodné?
Kyslá kapusta je zimným zdrojom vitamínov a probiotík a jej použitie v kuchyni môže byť naozaj všestranné.
Šípky v tekutej forme – to je pre väčšinu šípkový čaj, niekto si možno pod tým predstaví šípkové víno. Zo šípok sa však dá doma urobiť aj likér.
Aké triky platia pri príprave a varení polievok?