Posledná štúdia ukazuje, že nebezpečenstvo je vysoké.
Chudnutie je vždy aktuálna téma, nielen v úvodných mesiacoch roka. Ak sa však nechcete stretávať s neustálym skúšaním nových diét, ktorých efekt sa nedostaví, čítajte ďalej.
Dusičnany a dusitany používané najmä na konzerváciu údenín môžu byť spojené s rozvojom niektorých druhov rakoviny.
Na trhu existujú výrobky, ktoré údajne dusitany neobsahujú. Lenže oni tam sú...
Iste, počas víkendu či dovolenky si chceme dopriať priam kráľovské raňajky, ktoré sa spájajú najmä s nezdravými jedlami.
Väčšina Slovákov si typickú grilovačku či opekačku nevie predstaviť bez klobásy, slaniny, piva a pálenky.
Sladké a slané dobroty, k tomu zopár údenín a nedostatok vody. Kombinácia faktorov, ktorá zvyčajne stojí za horším vzhľadom pokožky. Na čo si dať pozor?
O tom, ako sa vyznať v zložitej spleti informácií o zdravom životnom štýle hovorí pre Pravdu MUDr. Alžbeta Béderová, CSc.
Niektorí vedci sa nechali počuť, že červené mäso môže pripraviť ľudí o niekoľko rokov života.
Údenie je tradičná konzervačné metóda, pri ktorej sa mäso upravuje za pomoci dymu. Základom kvalitnej údeniny je vhodne vybrané mäso, ktoré sa pred údením nasolí.
V meste Narón sa tisíce ľudí pustili do športu a zo svojho jedálnička vyradili údeniny a vyprážané kalamáre. Ich mesto sa totiž zaviazalo, že do dvoch rokov zhodí celkom 100 000 kilogramov.
Škodlivosťou údenín na naše zdravie nás strašili desaťročia. Teraz majú opačný názor. Konzumácia klobásky môže podľa odborníkov nášmu zdraviu prospievať.
Rakovina hrubého čreva a konečníka je druhou najčastejšou príčinou úmrtia medzi onkologickými pacientmi. Väčšina z postihnutých, žiaľ, prichádza k lekárovi neskoro.
Zabíjačka je spoločenskou udalosťou, keď sa stretáva celá rodina a oslavuje ňou fašiangy.
O údeninách a ich škodlivosti, a o príčinách veľkého výskytu rakovín tráviaceho traktu sme sa rozprávali s Tomášom Šálekom, primárom z Národného onkologického ústavu.
Svetová zdravotnícka organizácia WHO zaradením údenín na zoznam preukázaných karcinogénov vyvolala vo verejnosti rozruch a paniku.
Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) zaradila údeniny, ako sú šunka, slanina či párky, na zoznam preukázaných karcinogénov.
Neprajú zdraviu, kráse, dlhovekosti, vedia len obratne pohladiť chuťové bunky. Pár minúť rozkoše na jazyku znamená, že vaše telo zásobíte toxínmi.
Existuje veľké množstvo receptov na výrobu domácej údenej slaniny, ktorá má výnimočné postavenie v tradičnej slovenskej kuchyni.
Tradičná slovenská Veľká noc je bohatá nielen na tradície, ale aj na ťažké jedlá.