Každý vie, že výborne, hydratujú, už menej je známe, že prospievajú srdcu, zabraňujú zápche a majú v kuchyni široké využitie.
Oceníte jednoduchosť prípravy a to, že takto spracovaná zelenina prispieva zdravému tráveniu.
Ako najlepšie odhadnúť správny čas zberu a zo zeleniny vyťažiť maximum?
Nevyspytateľnosť a extrémne priebehy počasia dávajú zabrať nielen nám, ale aj pestovaným plodinám.
Takýto je náš osvedčený postup. Poznáte ho či máte iný?
Na opore môžete pestovať nakladačky aj poľné šalátovky. Koľko rastlín dať na štvorcový meter?
Horkosť môže byť odrodová vlastnosť, ale častejšie ide o zásadné pestovateľské pochybenia.
Príčinu neskorého a nerovnomerného vzchádzania uhoriek treba zvyčajne hľadať v...
Nakladačky sú povinná pestovateľská jazda, no snahu často zmarí pleseň. Nie však s týmito.
Z menšieho priestoru vyťažíte viac vďaka premyslenému pestovateľskému systému.
Je to náročné, ale ak budete úspešní, získate dve veľké výhody v porovnaní s priamou sejbou.
Pre nás na pohľad netradičná, no chutná zelenina, ktorá vám spestrí jedálny lístok.
Získajte viac úrody pri menšom počte rastlín. Takto to robia profesionáli.
Tešíte sa na chutné plody, no realita je neznesiteľne horká. Čo s tým?
Ak chcete z plodín získať maximum, držte sa našich tipov a neoľutujete.
Extrémne priebehy počasia dávajú zabrať nielen nám, ale aj zelenine.
Niektoré odrody dozrievajú už od júna a úrodu dávajú až do prvých mrazíkov. Uhorky skrátka patria k letu.
Patrí medzi najrozšírenejšiu zeleninu, hoci jej pestovanie nie je úplne bez nárokov. Plody sú osviežujúce a v lete rozhodne patria na tanier.
Jedna z najpestovanejších plodín dáva nášmu telu mnoho látok, ktoré sú veľkým prínosom pre zdravie.
Počas horúčav mnohým ľuďom príliš nechutí jesť. A to aj preto, že na spracovanie jedla musí organizmus vyvinúť dodatočnú energiu, čo je v horúcom počasí záťaž navyše.