Nakladačky sú povinná pestovateľská jazda, no snahu často zmarí pleseň. Nie však s týmito.
Z menšieho priestoru vyťažíte viac vďaka premyslenému pestovateľskému systému.
Je to náročné, ale ak budete úspešní, získate dve veľké výhody v porovnaní s priamou sejbou.
Pre nás na pohľad netradičná, no chutná zelenina, ktorá vám spestrí jedálny lístok.
Získajte viac úrody pri menšom počte rastlín. Takto to robia profesionáli.
Tešíte sa na chutné plody, no realita je neznesiteľne horká. Čo s tým?
Ak chcete z plodín získať maximum, držte sa našich tipov a neoľutujete.
Extrémne priebehy počasia dávajú zabrať nielen nám, ale aj zelenine.
Niektoré odrody dozrievajú už od júna a úrodu dávajú až do prvých mrazíkov. Uhorky skrátka patria k letu.
Patrí medzi najrozšírenejšiu zeleninu, hoci jej pestovanie nie je úplne bez nárokov. Plody sú osviežujúce a v lete rozhodne patria na tanier.
Jedna z najpestovanejších plodín dáva nášmu telu mnoho látok, ktoré sú veľkým prínosom pre zdravie.
Počas horúčav mnohým ľuďom príliš nechutí jesť. A to aj preto, že na spracovanie jedla musí organizmus vyvinúť dodatočnú energiu, čo je v horúcom počasí záťaž navyše.
Uhorky patria u nás spolu s paradajkami a paprikami k najobľúbenejšej a najčastejšie pestovanej zelenine. Ako si zabezpečiť ich bohatú a kvalitnú úrodu?
Ak by ste počítali na prstoch jednej ruky, uhorky by sa určite zmestili na zoznam najobľúbenejšej a najrozšírenejšej zeleniny. Viete, ako ich správne hnojiť a zalievať, aby ste mali ešte bohatšiu a chutnejšiu úrodu?
Uhorky patria v zmysle rozšírenosti, obľúbenosti a výživovej prospešnosti k hlavným artiklom našich úžitkových záhrad. Nepestujú sa práve jednoducho, v mnohom im však pomáhajú vyvýšené záhony.
Rodina Asztalosovcov bez okolkov hovorí, že bez európskych dotácií by nebola tam, kde je.
Nadúvanie a pocit tvrdého brucha. Zdravotné ťažkosti, ktoré seniorov zvyknú vytrápiť o čosi viac ako zvyšnú časť populácie. Ako si s tým poradiť?
Leto nám ponúka množstvo chutnej sezónnej zeleniny, ktorú môžeme využiť v ľahkých zdravých jedlách.
Grilovaná zelenina odľahčí žalúdok, dodá vlákninu a dôležité vitamíny, je príjemne chrumkavá a neodolá jej ani ten najväčší odporca zdravej stravy a mäsožravec.
Ochrana pamäti, znižovanie tlaku či boj proti rakovine. Toto sú len niektoré z vlastností šťavnatých uhoriek, ktoré dokážu bojovať proti rôznym ochoreniam.