Čo značí kód na škrupinke vajíčka? Takto ho rozlúštite:
Obdobie pred Veľkou nocou je typické okrem iného aj zvýšenou spotrebou vajec. Ľudia nakupujú vajcia do varenia, pečenia aj na zdobenie, veď aké by boli veľkonočné sviatky bez tohto symbolu?
Slovensko bolo až do roku 2011 vo vajíčkach sebestačné.
Opatrenia, ktoré odporúčajú hygienici proti prenosu vtáčej chrípky.
Ak sa aj u nás zamestnali, po troch-štyroch mesiacoch dávali výpovede a utekali za lepšie platenou prácou do Nemecka, tvrdí zástupca hydinárov.
Extrém, ktorý si našiel obľubu medzi herečkami, baletkami či speváčkami. Kombinácia vajec varených natvrdo a čerstvého grapefruitu. Ide o módny výstrelok alebo stravovací trik?
Hoci sa na prvý pohľad zdá, že konzumácia tejto tukovej pochutiny ničí našu snahu o zhadzovanie nadbytočných kilogramov, skutočnosť je v niektorých prípadoch vskutku iná.
Potravinári, ktorí používajú bezklietkové vajcia sa tým hrdia, tvrdí Krajčovič.
Slovenský trh zaplavia lacné vajcia z Poľska, varuje poslanec.
Mnohé reťazce chcú s predajom týchto vajec skončiť definitívne.
Cena vajec je na Slovensku pod priemerom EÚ, platí to aj napriek prudkému medziročnému rastu cien.
Zdražovanie sa prejavilo najmä za posledný rok.
Aj v tomto roku očakávame na trhu dostatočnú ponuku z domácej produkcie, ktorá je kvalitná, čerstvá, zdravá a bezpečná," spresnil Molnár.
V rámci EÚ vzrástli najviac ceny vajec v Česku, medziročne až o 85 %, a v tesnom závese boli Maďarsko (80 %) a Slovensko (79 %).
Celé tri štvrtiny produkcie vajec zo slovenských fariem pochádza z klietkových chovov.
Studené počasie si vyberá na korune krásy daň v podobe matných a poškodených vlasov. Ako si pomôcť domácimi receptami a získať späť žiarivý vzhľad vlasov?
Hydinári sa domnievajú, že zdražené vajíčka mali pomôcť k rekordným ziskom obchodníkov.
Keď nám to vo vyššom veku horšie myslí, pomôže nenápadná potravina. Odborníci v novom výskume presviedčajú, že funkcie mozgu dokáže zlepšiť pravidelná konzumácia vajíčok.
Dobrota z vajec, ktorá je módnou novinkou nielen pre ženské pohlavie. Chutný zdroj bielkovín v kombinácií so zdravými ingredienciami.
Tvaroh je ako malý zázrak. Dá sa z neho piecť, variť, používať surový, na slano, na sladko a jedlá z neho sú vždy rovnako chutné.