V záplave informácií, reklamy a multivitamínov sa dá ľahko stratiť v tom, čo je pre ženské telo doslova základom.
Niektoré látky môžu narušiť schopnosť organizmu efektívne využiť vápnik.
Kučeravý kel nepatrí práve medzi obľúbenú zeleninu, čo je veľká škoda. Pestuje sa ľahko a má toľko predností, že je naozaj na počudovanie, prečo ho nemáme na tanieri častejšie.
V českom časopise d-Test 4/2021 urobili kontrolu vzoriek maku. Takmer polovica z nich "prepadla“.
Osteoporóza a poruchy sluchu majú niečo spoločné. A podľa vedeckých štúdií liečba jedného problému môže zabrániť ďalšej katastrofe. Ako to funguje?
Niektoré tipy sa oplatí vyskúšať! Prinášame jeden z nich - týka sa starostlivosti o rastliny.
Vedci tvrdia, že s pribúdajúcim vekom chýba ľuďom najmä vitamín D, vitamíny skupiny B1 a B2, minerály horčík, vápnik a stopový prvok selén. Telo bez nich volá o pomoc.
Rozhodli ste sa, že vyradíte alebo aspoň obmedzíte mäso a živočíšne výrobky vo svojej strave?
Ak máte v domácnosti seniora s osteoporózou, starostlivosť o neho si vyžaduje zopár špeciálnych opatrení.
Pády, typické pre ľudí vo vyššom veku, sa nemusia končiť tragicky. Náraz môžu zmierniť pevné a zdravé kosti. Kde nájdeme najviac vápnika a ako pomáha starším?
Bolesti kĺbov, krehké kosti, oslabený imunitný systém a únava. Čo majú robiť seniori, keď im strava neponúka dostatočné množstvo výživných látok?
Vápnik podporuje kostné zdravie, jeho pozitívne zdravotné účinky sú však širokospektrálne.
Červená morská riasa je unikátny zdroj vápnika a ďalších 72 stopových prvkov.
S odborníčkou na výživu MUDr. Alexandrou Frolkovičovou sme sa pozreli na niekoľko mýtov, ktoré sa spájajú s príjmom vápnika.
Fosfor spolu s vápnikom patrí medzi základné minerály potrebné na stavbu kostí a zubov. Ako ho získať zo stravy?
Podrážanie kolien samému sebe pri chudnutí nie je ničím výnimočných. Nejde, samozrejme, o úmyselné ničenie vlastných snov o vytúženej postave. Čomu sa vyhnúť?
Z hľadiska využiteľnosti maku sa ponúka dvojaký pohľad: mak ako liečivá rastlina pestovaná pre farmaceutické účely a mak ako potravina.
Pestované a krásne nechty? Mnohé ženy ich majú, ale len krátko. A to práve vtedy, keď sú čerstvo nalakované.
Milujú ju Francúzi aj Belgičania, ale u nás, zdá sa, že "prežíva" akoby neobjavená, v tieni. A pritom má čo ponúknuť.
Sú ľudia, ktorí tvrdia, že mak obsahuje omamné látky a nemali by sme ho veľa jesť. Ako by však mohlo byť potom v ponuke toľko makových dobrôt?