Po 28. raz, pričom ostatné dva ročníky boli iba on-line, Košicami kráčal pašiový sprievod.
Viete, odkedy je Veľká noc pohyblivým sviatkom, ktorý zvyk či jedlo sú najstaršie a kde sa šibalo a kde oblievalo?
Máme pre vás niekoľko televíznych tipov, ktoré stoja za vašu pozornosť!
Dá sa vajce podkuť ako kôň? Dá! Dokonca aj podkovičkou. Dnes sa skoro zabudnutej technike okúvania kraslíc na Slovensku venuje jediný majster Miroslav Homola.
Prinášame vám pár tipov, ako si užiť veľkonočné sviatky v hlavnom meste.
Otvorený bude napríklad hradný areál i Botanická záhrada.
Máme pre vás niekoľko televíznych tipov, ktorými si môžete spríjemniť sviatky.
Kalvárie mávajú 14 zastavení, no jedna ich má až 25...
SILVIA RUPPELDTOVÁ: Ktovie, aké bude zmŕtvychvstanie. Azda sa nám to ešte podarí.
Chlieb sa podáva k veľkonočným dobrotám, ako je údené bravčové mäso v najrozmanitejších podobách.
Pomer Slovákov k jahňaciemu najviac formuje cena.
K Veľkej noci patrí u nás neodmysliteľne aj sladké hodovanie. Pri vymýšľaní a príprave dezertov sa fantázii medze nekladú – záleží na tom, koľko času a energie im chceme venovať.
Veľká noc je už za dverami a spolu s ňou aj sviatočné prípravy.
Na Veľkú noc je pripravená aj verejnoprávna RTVS. Tradične ponúkne program plný duchovnej tématiky, ale aj pôvodnej zábavy.
Ide o posilnenie spojenia medzi Bratislavou a Košicami.
Na televíznu Veľkú noc je pripravená aj televízia JOJ!
Najviac išli hore ceny za lahôdkový margarín či rastlinný olej a to o 42,2 % a 30,8 %.
Tento rok bude televízna Veľká noc diétnejšia ako po minulé roky.
V Bratislave v predajni ÚĽUV sa zoznámite s tradičnou, no dnes už takmer zabudnutou technikou okúvania kraslíc.
Pri príprave na veľkonočné sviatky si siahneme do vrecka hlbšie. Okrem prudkého rastu cien potravín a energií výdavky navýši aj drahšia doprava, ale priplatíme si aj za reštauračné či ubytovacie služby.