Nie všetko, čo pripravíme na sviatky, musia byť pečené keksíky. Aj nepečené sladkosti chutia rovnako dobre a navyše mnohé majú výhodu, že sú bez múky, teda bez lepku.
Výčitky svedomia tak trochu v predstihu. Ak si pred či počas vianočných sviatkov lámete hlavu nad tým, ako nepribrať zbytočne na hmotnosti, máme pre vás zopár rád.
Väčšina sladkostí, ktoré sa na Vianoce pečú, sú rôzne druhy keksíkov. Preto je vždy dobré aj osvieženie v podobe niečoho iného – napríklad koláčov, plnených lahodnými plnkami.
Advent považujú mnohí za najkrajšie obdobie v roku. Vianoce sú pred dverami, v kuchyniach rozvoniava vanilka a škorica. Čo viac si môžu fanúšikovia pečenia želať.
Prinášame tipy, ako sa stravovať počas sviatkov. Pomaly, menšie porcie... Čo je to glykemický index? A ako môžete pri pečení nahradiť cukor a vajíčka?
Vianoce považujem za najkrajšie obdobie roka, pretože sa stretáva celá rodina a zaspomíname si na rodinné recepty od našej prababičky, ktorá dlhé roky pracovala ako šéfcukrárka.
Vianoce sú sviatkami hojnosti. Bolo a je to tak aj u nás, ale sever Slovenska bol vždy chudobný.
Vyše šestnásťtisíc balíkov putovalo tento rok k seniorom z domovov dôchodcov na celom Slovensku. Krabice už druhý rok spríjemňujú Vianoce starším ľuďom a sú plné darčekov.
Exotické ovocie sa stalo súčasťou nášho sladkého jedálneho lístka. Vďaka globalizácii nie je exotické ovocie už také exotické ani na slovenskom vianočnom stole.