Ani koláčiky, v ktorých umelé sladidlá nahrádzajú biely cukor, nie sú úplne neškodné...
Nie všetko, čo pripravíme na sviatky, musia byť pečené keksíky. Aj nepečené sladkosti chutia rovnako dobre a navyše mnohé majú výhodu, že sú bez múky, teda bez lepku.
Vianoce a záver roka majú často spoločného menovateľa v podobe nadbytočných kilogramov na váhe. Prinášame tipy, ako si poradiť s prejedením.
Väčšina sladkostí, ktoré sa na Vianoce pečú, sú rôzne druhy keksíkov. Preto je vždy dobré aj osvieženie v podobe niečoho iného – napríklad koláčov, plnených lahodnými plnkami.
Typickú vianočnú atmosféru okrem výzdoby dotvárajú aj vône, ktoré vznikajú pri pečení sviatočných dobrôt. Koreniny ako škorica, kadamóm či aníz nielen pekne voňajú, ale aj pozitívne ovplyvňujú zdravie.
Advent považujú mnohí za najkrajšie obdobie v roku. Vianoce sú pred dverami, v kuchyniach rozvoniava vanilka a škorica. Čo viac si môžu fanúšikovia pečenia želať.
Receptov na vanilkové rožky je množstvo, ponúkame jeden od Kristiny Bauer, ktorá je najväčšou rakúskou celebritou v oblasti pečenia.
December je mesiac adventu, príprav a tešenia sa na Vianoce. A pečenia. Preto budeme až do Vianoc prinášať inšpirácie práve naň.
Vianočné sviatky vraj neprajú zdravému životnému štýlu. Pre tých, ktorí si chcú aj v tomto období dopriať chutné jedlo bez zbytočných kalórií máme triky na chutné varenie.
Vianoce považujem za najkrajšie obdobie roka, pretože sa stretáva celá rodina a zaspomíname si na rodinné recepty od našej prababičky, ktorá dlhé roky pracovala ako šéfcukrárka.
Vianočné pečenie je na Slovensku desaťročia najmä o medovníkoch, vanilkových rožkoch, vôni vanilky, škorice, klinčekov. Ale občas máme chuť ho ,osviežiť‘ aj niečím iným, netradičnejším.
Vianoce sú sviatkami hojnosti. Bolo a je to tak aj u nás, ale sever Slovenska bol vždy chudobný.
Diabetici, nezúfajte! Aj vy si môžete na Vianoce pochutnať na medovníčkoch, lineckých koláčikoch, vanilkových rožkoch a iných dobrotách.
Niečo šťavnaté i suchšie, niečo tradičné a niečo moderné, jednoduché i zdobené... aby si každý našiel to svoje.
Advent vonia na sto spôsobov, veď sa pripravujú najhojnejšie sviatky roka. Čokoláda, pomaranče a mandarínky, škorica, orechy, vanilka...
Väčšia spoločná vianočka zdobená mandľami a hrozienkami sa v mnohých domácnostiach kládla na prestretý štedrovečerný stôl.
Gastronomické trendy ženú cukrárov vpred - vymýšľať stále nové dezerty, postupy, kombinácie. Koniec koncov „tvorenie“ je na našom remesle to najkrajšie.
Pri vianočnom pečení malých perníkov predhrievame rúru na vyššiu teplotu. Cesto sa priveľmi nevysuší a perníky budú vláčne.
K vianočným chuťovým spomienkam na detstvo sa vraciame aj vtedy, ak nestíhame piecť podľa harmonogramu.
Vianočné pečivo je dobré pripravovať postupne, aby sme predišli zbytočnému zhonu a aby pečivo krásne zmäklo.