Kačica pečená s kapustou, kačica na pomarančoch, plnená alebo pekinská kačica. To sú niektoré známe úpravy kačice, ktoré máme radi.
V Európe sa nenájdu dva národy, ktoré sa tak silno ovplyvňovali ako Slováci a Česi, píše v piatkovej mimoriadnej prílohe denníka Pravda jej autor Jozef Sedlák.
Na Malokarpatskej vínnej ceste sa otvára 169 pivníc. Na Dni otvorených pivníc sa budú ochutnávať hlavne mladé, tohtoročné vína, ale aj staršie ročníky.
Vinárska sezóna je v plnom prúde a na návštevu do svojich pivníc pozýva hostí 35 malokarpatských vinárstiev. V sobotu 10. novembra tak môžete ochutnať regionálne značky.
Po bratislavských vínnych pivniciach je názov zážitkového projektu, ktorý pripravuje Občianske združenie Slovenské vínne cesty.
Na prelome septembra a októbra sú vo Francúzsku ojedinelé trhy s vínom.
V sobotu bude v Trnave opäť sviatok slovenských vín, vstupenky na podujatie sú vypredané.
Od chvíle, čo sa človek naučil robiť víno, túžil ho urobiť po každom novom vinobraní lepšie. Osem- či možno deväťtisíc rokov ľudia zdokonaľujú víno.
Trinásť ročníkov Národného salónu ukázalo, že idea predstaviť krajine sto najlepších vín, sa osvedčila.
Do trinásteho ročníka Národného salónu vín sa usilovali dostať šampióni minulých ročníkov aj úplne neznámi vinári.
Aby sme správne ocenili maďarský nápoj fröccs, nestačí naučiť sa vyslovovať jeho názov. Zmes sódy a vína sa vyrába podľa rituálu a v baroch zažíva svoju renesanciu.
Na miesto boli okamžite vyslané záchranárske zložky, ktoré mužov z pivnice vytiahli a previezli do nemocnice.
Už mesiac sa predáva burčiak, ale ponuka domáceho stolového hrozna je na Slovensku mizerná.
Zber hrozna v slovenskej tokajskej vinohradníckej oblasti je aktuálne v plnom prúde. Hrozno je v dobrej kvalite i množstve.
Ani jedno odvetvie poľnohospodárstva sa nerozvíja tak búrlivo a spontánne ako vinárstvo
Priestory Katovej bašty a Dolnej brány v Košiciach sa od 6. do 8. septembra opäť premenia na vínne pivnice.
Modré víno, vynájdené v Španielsku pred niekoľkými rokmi, dorazilo do Francúzska.
VERONIKA ŠIKULOVÁ: Čaj má čoraz viac fanúšikov, vyznajú sa v ňom takmer všetci. Ak sa náhodou zatárate do niektorej čajovne, budú sa vám „pretáčať panenky“.
Pre obyvateľov Bratislavy a okolia je to čoby kameňom dohodil. Turistické krásy Rakúska, konkrétne Burgenlandu, však majú šancu prilákať slovenských turistov z rôznych končín.
Sila slovenského vína sa skrýva v kvalite a nie v množstve. Po stretnutí so slovenskými vinármi to vyhlásil Jean-Marie Aurand, generálny riaditeľ Medzinárodnej organizácie pre vinič a víno.