Ako zvládnuť pandémiu a neklesať na duchu, ak podnikáte v gastrosektore?
Výskumníci zistili, že umiernené pitie alkoholu znižuje riziko vzniku sivého zákalu.
Počas prvých mesiacov pandémie sa jej rozpadlo manželstvo. Herečka a tanečnica Julianne Hough sa však sústredila na seba.
Keď si vyberáme víno, mali by sme asi zvažovať jeho geografickú jedinečnosť, odrodu viniča a ročník.
Rozloha rodiacich vinohradov na Slovensku v dôsledku lacných dovozov a nedostatočnej podpory štátu každoročne klesá.
Toto je výber piatich najdôležitejších článkov tohto týždňa, ktoré priniesla redakcia ekonomiky denníka Pravda.
Rakúšania sú presvedčení, že majú jedny z najlepších vín sveta.
Pandémia koronavírusu nivočí vinohradníctvo a vinárstvo ako kedysi choroba fyloxéra.
Pri varení hlúbovej zeleniny sa kuchyňa zaplní nie práve príjemným pachom. Aby sme tomu zabránili, odporúča sa, dať variť spolu s kalerábom či kelom aj veľkú tvrdú chlebovú kôrku.
Neskladujte zbytočnosti - niektoré strácajú na kvalite, iné vám len zaberajú miesto.
Rôzne ročníky vína majú rôzne vlastnosti. Ako deti tých istých rodičov. Tento rok žičí bielym a ružovým. Postaralo sa o to chladnejšie počasie so zrážkami.
Reč je o víne a čase, keď sa rozhodujúco utvára jeho podoba. Vraví tak Miroslav Petrech, slovenský majster rizlingov. Víno sa rodí v lone prírody a jej živlov.
Slovensko sa musí prezentovať originálnymi vínami, ktoré odlišuje jedinečný štýl. Už roky je čitateľný vo vínach spoločnosti Víno Mrva&Stanko.
Slovenské víno má naozaj na mále. Jeho zastúpenie na trhu kleslo k hrozivým 30 percentám. Krajina, ktorá bola vo víne sebestačná, sa dusí v záplave dovážaných vín.
Odkedy ľudia pred pár tisícročiami prišli na chuť vínu, začalo sa s ním obchodovať. Vo veľkom. Pretože bez vína si ľudia nevedia predstaviť dobrý život.
Pandémia zasiahla aj 15. ročník Národného salónu vín: Salón robí on-line degustácie a víno predáva cez e-shop. Ktoré vína udávajú tón tento rok?
Vŕškom nad Malými Ripňanmi sa v dlhých radoch tiahne mladý vinič. Pôdu kedysi skúmali cisterciánski mnísi. Teraz územiu vdýchol nový život Vladislav Chablijev.
Známe francúzske či talianske vinárstva vznikli v 19. storočí či skôr. Proti ním sú tie naše akoby bez histórie. Súčasník však nepije dejiny, ale súčasné víno.
Víno sa vyberá z ponuky, akú predošlé generácie nepamätajú. Víno z Villa Vino Rača v nej nechýba, vraví Ján Krampl, muž s ojedinelou 62-ročnou vinohradnícko-vinárskou praxou.
Slovenské vinohradníctvo a vinárstvo sa ocitli na pokraji života a smrti.