Slovenským lekárňam sa počas pandémie darilo.
Vďaka kyslastej chuti a obsahu vitamínu C sú šípky často prirovnávané k citrusom. Pozitívne je, že dozrievajú v čase, keď telo vitamíny na posilnenie obranyschopnosti potrebuje.
Stopnúť čas aspoň na desať rokov. Nemožné? Hoci zastaviť starnutie nie je v našich silách, odborníci na výživu prichádzajú s receptom, vďaka ktorému to predsa len ide.
Priaznivé účinky rakytníka poznali už starovekí Gréci, ktorí tento ker mali vo veľkej úcte. Zbierať sa ich určite oplatí.
Slivky sú jedným z pokladov, ktorý si môžete odtrhnúť priamo zo stromu. Aktuálne sú koruny obsypané plodmi a preto je ideálne dať si pár sliviek každý deň.
Nadmerné množstvo soli, tučné, vyprážané jedlá a je problém. Existujú však cenovo dostupné potraviny, ktoré aj v letných dňoch dodajú telu potrebnú energiu.
Môžu za to stresové hormóny. Pri napätí, vysokom pracovnom nasadení či domácej nepohode sa vyplavujú do tela spomínané látky. Spomedzi nich je najväčšou hrozbou hormón kortizol.
Koniec dohadom. Vyznať sa v mori nekonečného množstva výživových doplnkov, ktoré nás majú chrániť pred vírusmi či ochorením COVID-19 je v súčasnosti ťažké.
Jablká na zimné uskladnenie patria k pár málo plodinám, ktoré si aj počas zimy môžeme dopriať prakticky čerstvé.
Možno si na chuť šťavy z kyslej kapusty budete musieť chvíľu zvykať, ale ak sa na začiatku premôžete, oceníte jej prínos pre organizmus, zvlášť pre črevá.
Koniec roka a príchod Vianoc si vie len málokto predstaviť bez typickej vône pečených gaštanov. Ide o plodinu, ktorá má značne pozitívny vplyv na celé telo.
Kvalitná kyslá kapusta je ideálnou voľbou, ako si posilniť imunitu. Navyše je to tradičná slovenská potravina s vitamínom C a probiotikami.
Šípka patrí k najbohatším zdrojom vitamínu C, obsahuje však aj viaceré iné vitamíny a minerály. Je to naozajstná vitamínová bomba!
O vitamíne C sa najčastejšie zvykne hovoriť v súvislosti s chrípkovou sezónou.
Vitamín C, vláknina, vysoký obsah vody a nízke množstvo cukru. Kombinácia faktorov, ktoré niektoré druhy ovocia predurčujú na rýchle spaľovanie tukov.
Ako si poradiť s nepríjemnými bolesťami spojenými s dýchaním?
Na titul kráľovná ovocia má jahoda právo. Všetci ju milujú, chutí jednoducho úžasne a navyše je aj neuveriteľne zdravá.
Mierna chuť, dosť jemná na to, aby sme ho mohli jesť surový a najlepšie stráviteľný zo všetkých ostatných druhov hlúbovín.
Domov majú pálivé papričky v juhovýchodnej Ázii, do Európy prišli v batožine tureckých dobyvateľov a najlepšie sa "uchytili" v Maďarsku.
Zelenina, ktorá nemá dobrú povesť (neprávom!), je miláčikom všetkých, ktorým záleží na zdraví. Špenát toho ponúka veľa...