Častý výskyt prechladnutia, pocitu únavy a stresu u žien. Telo sa nám snaží povedať, že potrebuje podporu v podobe vitamínov a minerálov.
Osem. Toto číslo dominuje aktuálnemu kalendárnemu roku. Odborníci vytipovali zoznam vitamínov, na ktoré ani v tomto roku netreba zabudnúť.
Ananás je bezpochyby jednou zo zdravých pochúťok, ktorej neodolá azda nikto. Práve počas zimných dní vie byť táto plodina pre mnohých zdrojom vitamínov.
Jedno či dve zívnutia ešte nič neznamenajú a netreba podliehať panike. Pokiaľ sa však väčšinu dňa necítime vo svojej koži, niečo nie je v poriadku.
Tradične sa pestoval vo Francúzsku na využitie v šalátoch. Z krajiny labužníkov už prišiel aj k nám a to je dobre.
Za jej nenápadným vzhľadom sa skrýva skutočná nálož vitamínov, minerálov a iných látok, ktoré sú veľkou vzpruhou pre náš organizmus.
Starostlivosť o pleť by nemala končiť a začínať pri kozmetických prípravkoch a krémoch.
Sú skvelé na prípravu viacerých jedál a dobrôt vo vianočnom období. Výborne chutia k rybám, v zeleninovom šaláte, na vianočke, alebo napríklad s medom a škoricou ako maškrta pri sledovaní rozprávok.
Môže byť žltej, žlto-oranžovej až červenej farby s tenkou a hladkou šupkou. Šupka nezrelých plodov je tvrdá a dužina chrumkavá a často veľmi trpká.
Pochutnávanie si na vianočných dobrotách dokáže narobiť žalúdku poriadne ťažkosti. Výsledkom je nepríjemná ťažoba v bruchu. Na ktoré vitamíny a minerály by sme nemali zabudnúť počas sviatkov?
Sú chutné, bohaté na živiny, sú zdrojom vitamínu C a vitamínov skupiny B, ale aj plné minerálov ako draslík, meď a horčík a bonusom je vláknina. Reč je o gaštanoch.
Formovanie postavy športom si vyžaduje väčšie úsilie aj pri úprave stravovacieho plánu. Ani to však v niektorých prípadoch nestačí a poobzerať sa treba po výživových doplnkoch.
Nie je veľa rastlín, ktoré pozitívne vplývajú na celý ľudský organizmus. Jednu takú vám predstavujeme.
Jeseň je obdobím, kedy sa zvyšuje chorobnosť na chrípku a akútne respiračné ochorenia, pribúdať ale bude aj chorých na covid.
Gaštany majú lahodnú, jemne sladkú chuť a sú nielen veľmi chutné, ale i bohaté na živiny, ktoré sú spojené s mnohými zdravotnými výhodami.
História viniča siaha až do 4. tisícročia p.n.l. Jeho ovocie – hrozno – má guľaté alebo podlhovasté bobule. Jeho dužina je šťavnatá a pevná a plná vitamínov.
Jesenné obdobie je tradične spojené s vyšším počtom ochorení, zintenzívňuje sa smrkanie a bolesť hrdla sa berie ako štandard. Nemusí.
Ženy, muži, deti či starší ľudia. Každá veková kategória má iné požiadavky na prísun vitamínov.
Pôvodom je zo Strednej a Južnej Ameriky. Pestovala sa už v roku 4500 pred našim letopočtom. Svoje meno získala z gréckeho „pepon“, teda veľký melón.
Hoci sa na prvý pohľad zdá, že zhadzovanie nadbytočných kilogramov pomocou cukrom nabitej potraviny je nereálne, odborníci majú iný názor.