Takmer tri štvrtiny slovenských spotrebiteľov nakupujú slovenské výrobky a považujú ich za najkvalitnejšie.
Hoci už majú svoj vek, zákazníci ich stále chcú. Niektoré slovenské výrobky nestrácajú nič zo svojej obľúbenosti ani po dlhých rokoch na pultoch.
Vyštudovala bankovníctvo – daňovníctvo, pracovala v oblasti reklamy a nakoniec zachránila Slovenskú ľudovú majoliku v Modre pred krachom. Miriam Fuňová.
Z módy nevyjdú nikdy a niektoré páry si ich obujú aj vo svoj svadobný deň. Na originálnych slovenských teniskách môžete mať všetko, čo sa vám páči.
Sestrám Bianke a Rite Bodnárovým mydlo ako darček pripomenulo milovanú babičku a vnuklo myšlienku podeliť sa o voňavé dielko z prírody s ostatnými.
Značku CityZen založili traja kamaráti v Chrudime.
Návrhárka Matty Urbanič je originálna. Sama osebe, aj svojou tvorbou.
Manželia Peter a Miriam Ďuraiovci zo Žiliny sa do výroby čokolády pustili bez skúseností, ale s veľkým odhodlaním.
Okrem výroby keramiky z pálenej hliny, ktorá patrí k najstarším remeslám na Slovensku, sa môžeme pýšiť aj iným dedičstvom.
Ubehlo päťdesiat rokov odvtedy, čo z výrobnej linky na plnenie piva vyšlo prvé pivo v plechovke. Bolo to v pivovare Hurbanovo, v ktorom dodnes varia pivo značky Zlatý Bažant.
Vlani oslávila spoločnosť Gašparík 25 rokov na trhu. Od začiatku si dala za cieľ ponúkať mäso a mäsové výrobky najvyššej kvality, zachovávať tradičné chute produktov z okolia Trnavy.
Od roku 1994 do roku 2016 mala Coca-Cola výrobný závod aj na Slovensku, v obci Lúka nad Váhom. Jeho história stojí za zmienku...
Najfrancúzskejšie víno spomedzi slovenských a najslovenskejšie spomedzi francúzskych. Také je Víno od Francúza Davida Papillona a jeho životnej lásky Slovenky Dariny Géciovej z Devičia.
Pred 10 rokmi začínal Jaroslav Chrapko s predajom originálnych tričiek na e-shope. Dnes si veselé ponožky či spodnú bielizeň slovenskej firmy Dedoles môžu kúpiť v celej Európe.
Na začiatku musí byť dobrý nápad. A potom veľa práce, trpezlivosti i vytrvalosti, aby sa presadil. Študenti ocenení v celoslovenskom projekte to dobre vedia.
Štúdia spoločného výskumného centra Európskej komisie našla rozdiely v kvalite potravín. Predstavy o „lepších“ potravinách na Západe však odmieta.
Dôvodov, prečo by sme mali uprednostňovať slovenské mliečne výrobky, je mnoho – sú kvalitné, overené dlhoročnou tradíciou, a najmä výdatne prospievajú zdraviu.
Nápad na podnikanie môže vzniknúť aj na benzínovej pumpe. Presne tam sa zrodil v hlavách manželov Pavla a Mariany Veselých...
Svoju profesiu si Martin Hrehor vybral v horárni na strednom Slovensku. Za prvé našetrené peniaze si kúpil pozemok a dnes na Záhorí vyrába ovocné vína a octy.
Kúsok nostalgie, ale aj dôkaz, že čo je dobré, tomu ľudia ostávajú verní dlhé roky. Mnohé úspešné slovenské výrobky majú zaujímavú históriu.