Fašiangy sa ešte neskončili a zabíjačky sú v plnom prúde. Čo počas nich môžete ochutnať?
Väčšina zabíjačkových receptov sa nezaobíde bez krúpov a klasického korenia.
Zabíjačkové pochúťky, ktoré patria k obdobiu fašiangov, sú trvalým lákadlom, najmä na vidieku.
Slovensko mení zakáľačkovú tradíciu. Ľudia na vidieku chovajú síce čoraz menej ošípané, ale napriek tomu sa nevzdali zabíjačiek.
V priebehu zabíjačky postupne zručný mäsiar oddeľuje a čistí kusy prasaťa...
Zima je časom zabíjačiek aj konzumácie ťažších mäsitých jedál. Ponúkame niekoľko rád, ako ich pripraviť čo najlepšie.
Slovenskí farmári v súčasnosti pociťujú značné zmenšenie záujmu o kúpu odchovaných prasiat.
Náročná príprava tradičných domácich dobrôt a špecialít si vyžaduje netradičné suroviny.
Údenie bývalo súčasťou každej dedinskej zabíjačky a niekde sa praktizuje dodnes. Nie je to však také jednoduché, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať.