VERONIKA ŠIKULOVÁ: Zavše som lepšia „on line“ ako „live“, obyčajne, keď nejdem do roboty a lebedím si doma, a akože si vychutnávam všetky tie domáce práce.
Tekvicový kompót? Áno, dá sa pripraviť na sladko aj na kyslo. Netreba sa báť nových chutí.
Letné obdobie je gastronomickou fantáziou pre každého záhradkára, ktorý nachádza na svojom políčku čarovné plody, z ktorých je možno vykúzliť všakovaké dobroty.
Poháre so zaváraninami na policiach žiaria farbami a v zime nám pripomínajú slnečné leto.
Letné obdobie je typické bohatým rezervoárom ovocia, ktorého majú pri dobrom počasí záhradkári zvyčajne prebytok. A tak prichádza čas konzervácie ovocia.
Aj vy argumentujete vetou, že nie je nutné variť doma džemy či zavárať ovocie, keď dnes všetko poľahky kúpite v obchode?
Zaváranie zeleniny na rôzne spôsoby patrí k bežnej práci gazdiniek počas každého leta. Mnohí pritom používajú výlučne zeleninu zo svojich záhradok.
Aj vás ešte čaká domáce zavárenie? Tak si potom s nami pripomeňte, na čo nehodno zabudnúť.
Koniec leta je časom zavárania - možností je niekoľko.
Lekvár je typická kopaničiarska pochúťka, ktorá však nezriedka rozvadí manželov.
Možno to už máte za sebou, možno sa tento rok na zaváranie ešte len chystáte. Naše rady sa vám možno zídu.
Leto je obdobím, keď sa chystáme na zimu tak, že napĺňame špajzy rozličnými domácimi zaváraninami.