Jedlám aj nápojom dodáva jedinečnú sladkasto-ostrú chuť a osožné látky.
Plný nos, nádcha, nepríjemné pocity v hrudi a pocit nachladnutia. To všetko sú pre mnohých ľudí sprievodné znaky chladných dní. Užite si zimu lepšie, zdravšie a viac naplno.
Poznáme ho najmä ako výraznú ingredienciu liečivých zimných čajov, no pri rôznych zdravotných problémoch sa dá využiť celoročne.
Potrebujete ráno dávku sviežej energie a káva vám nechutí, nerobí dobre na žalúdok, alebo by ste jednoducho len prijali k raňajkám alternatívu? Máme pre vás super tipy.
Hoci sa na prvý pohľad zdá, že zhadzovanie nadbytočných kilogramov pomocou cukrom nabitej potraviny je nereálne, odborníci majú iný názor.
Tuk na bruchu je večný problém aj tých, ktorí trávia hodiny v posilňovni. Jedinou spoľahlivou cestou, ako získať pekné ploché bruško je úprava stravy.
Na jednej strane jedálneho lístka sú potraviny, ktoré nadúvanie vyvolávajú. No našťastie všetko v prírode má aj svoju druhú stranu.
Zemiaky, cestoviny alebo ryža patria medzi najobľúbenejšie prílohy. No niekedy sa stane, že ich pripravíte väčšie množstvo, ako sa zje.
Sú jedlá, ktoré vás zasýtia a dodajú vášmu telu energiu, ale súčasne nabudia metabolizmus k výkonu. Ak totiž budete jesť správne, nikdy nebudete nekontrolovateľne priberať.
Vyznačuje sa intenzívnou arómou a ostrou chuťou. Zázvor „vypaľuje červa“ už v ústach, po požití v akejkoľvek podobe prospieva svojimi antivirotickými a antibakteriálnymi účinkami. Pestovať si ho môžete aj sami.
Zázvorový čaj - jesenná a zimná klasika, ktorú si radi vychutnávame s príchodom sychravých dní.
V minulom čísle sme písali o čistení mikrovlnnej rúry, niektoré postupy sa dajú použiť aj pri čistení klasickej rúry. Napríklad čistenie parou.
Zázvor dá zbohom prechladnutiu aj vysokému cholesterolu. Málokto pritom vie, že tento prírodný liek môžeme pestovať aj na okne v kvetináči.
Ak pečiete doma chlieb a máte radi orechy, je to vynikajúca kombinácia. Oriešky sa postarajú o jeho vynikajúcu chuť.
Nielen s infekciami a vírusmi v našom tele si dokáže poradiť zázvor, ktorý sa za posledné roky zaradil k "zázračným pomocníkom".
Zvlášť v zime je dôležité posilňovať imunitný systém výživnými látkami, ktoré zabojujú s baktériami, infekciami a zápalmi. Viete, ktoré potraviny vám pomôžu?
Zvyčajne ho konzumujeme práve v čase jesene a jari, keď naše telo čelí zvýšenému náporu vírusov.
Ak máte naponáhlo, majte doma po ruke "zázračný" zázvorový olej.
Zázvor a sychravé počasie patria k sebe. Príjemne zahreje, krásne vonia... Koľko gramov denne zázvoru sa odporúča zjesť? Je jeho konzumácia vo veľkom množstve nebezpečná?
Zázvor je plodina, ktorá patrí k jeseni. Nielen vôňou a zahriatím v podobe zázvorového čaju, ale hlavne účinkami. Počas jesene by ste ho rozhodne mali mať doma.