Päť slovenských a päť českých plemien, aj to je dôkaz, že králičie mäso patrí medzi tradičné suroviny. Rozumie si s trendom lokálnosti a regionálnej gastronómie.
Zima predstavuje výzvu pre našu imunitu. Ako si zachovať energiu a zdravie aj v tomto ročnom období?
Staroba neprichádza iba s vekom, ale niekedy ju urýchlime aj nesprávnou stravou. Čomu sa vyhýbať, aby sme si predĺžili život?
Do školských lavíc sa vrátili desiatky tisíc školákov, ale aj množstvo prváčikov. Ako sa s deťmi pripraviť na školský režim?
1. Stravujte sa pravidelne, aspoň 5x denne: raňajky, desiata, obed, olovrant, večera.
Vedci z Bratislavskej UK a Viedenskej univerzity prišli v rámci projektu Výživa a zdravé starnutie s myšlienkou pátrania po látkach, predpovedajúcich zdravé starnutie.
Niektorí vedci sa nechali počuť, že červené mäso môže pripraviť ľudí o niekoľko rokov života.
Kým mladí potrebujú pre svoj rast veľké množstvo bielkovín a vitamínov, zdravie seniorov dokáže chrániť úzka skupina výživných látok. V akých potravinách sa skrývajú?
Dobré úmysly sa nemusia vždy rovnať aj správny výsledok. Platí to aj pri snahe o dodržiavanie pravidiel výživy.
Počúvajte signály vlastného tela. Pod mnohé fyzické a psychické choroby sa podpisuje zanedbaná výživa. Ako ste na tom vy?
Viac ako desaťročie navyše si môžu k životu pripočítať ľudia, ktorí sa zbavia piatich nezdravých návykov. Ktoré to sú?
Príčiny rednutia vlasov a niekoľko možností, ako tomu zabrániť.
Šesť potravín, ktoré rozjasnia myseľ. Zelený čaj, ovsené vločky, vajíčka, ryby, kuracina a červené mäso.
Nikdy nie je príliš neskoro na to, aby sme sa pokúsili zvýšiť svoje šance na dlhý život prežitý v duševnej i telesnej pohode.
Je to diéta, ktorá má šetriť vonkajšiu vylučovaciu činnosť pankreasu a ktorá sa dynamicky prispôsobuje stavu chorobných zmien na pankrease.
Iba mäso, dvaja muži, 365 dní v roku. Experiment, ktorý dokázal, že častá konzumácia mäsa nemusí byť nebezpečná. Je to skutočne tak?
Chronická obštrukčná choroba pľúc postihuje najmä ľudí po štyridsiatke. V súčasnosti je štvrtou najčastejšou príčinou smrti. Predísť sa jej dá zdravou životosprávou.
Strach z priberania často ovplyvňuje konzumáciu tukov. Niekedy je zbytočná panika dôsledkom toho, že si zo stravy uberáme aj ich zdraviu prospešné varianty.
Základom správnej výživy pri osteoporóze je dostatočný príjem látok potrebných na stavbu kostí a tiež obmedzenie látok, ktoré kostné tkanivo poškodzujú .
Vedecké štúdie dokazujú u detí pozitívny vzťah medzi príjmom voľných cukrov a zubným kazom.