Pravidelná konzumácia tofu napomáha udržať si zdravie, ľahšiu myseľ i dlhší život.
Nedostatok živín, nechutenstvo, dehydratácia. Slová, ktoré sa spájajú s ľuďmi vo vyššom veku.. Chuť do jedla treba povzbudiť. Tu je zopár šikovných trikov.
Päť slovenských a päť českých plemien, aj to je dôkaz, že králičie mäso patrí medzi tradičné suroviny. Rozumie si s trendom lokálnosti a regionálnej gastronómie.
Zima predstavuje výzvu pre našu imunitu. Ako si zachovať energiu a zdravie aj v tomto ročnom období?
Staroba neprichádza iba s vekom, ale niekedy ju urýchlime aj nesprávnou stravou. Čomu sa vyhýbať, aby sme si predĺžili život?
Do školských lavíc sa vrátili desiatky tisíc školákov, ale aj množstvo prváčikov. Ako sa s deťmi pripraviť na školský režim?
1. Stravujte sa pravidelne, aspoň 5x denne: raňajky, desiata, obed, olovrant, večera.
Vedci z Bratislavskej UK a Viedenskej univerzity prišli v rámci projektu Výživa a zdravé starnutie s myšlienkou pátrania po látkach, predpovedajúcich zdravé starnutie.
Niektorí vedci sa nechali počuť, že červené mäso môže pripraviť ľudí o niekoľko rokov života.
Kým mladí potrebujú pre svoj rast veľké množstvo bielkovín a vitamínov, zdravie seniorov dokáže chrániť úzka skupina výživných látok. V akých potravinách sa skrývajú?
Dobré úmysly sa nemusia vždy rovnať aj správny výsledok. Platí to aj pri snahe o dodržiavanie pravidiel výživy.
Počúvajte signály vlastného tela. Pod mnohé fyzické a psychické choroby sa podpisuje zanedbaná výživa. Ako ste na tom vy?
Viac ako desaťročie navyše si môžu k životu pripočítať ľudia, ktorí sa zbavia piatich nezdravých návykov. Ktoré to sú?
Príčiny rednutia vlasov a niekoľko možností, ako tomu zabrániť.
Šesť potravín, ktoré rozjasnia myseľ. Zelený čaj, ovsené vločky, vajíčka, ryby, kuracina a červené mäso.
Nikdy nie je príliš neskoro na to, aby sme sa pokúsili zvýšiť svoje šance na dlhý život prežitý v duševnej i telesnej pohode.
Je to diéta, ktorá má šetriť vonkajšiu vylučovaciu činnosť pankreasu a ktorá sa dynamicky prispôsobuje stavu chorobných zmien na pankrease.
Iba mäso, dvaja muži, 365 dní v roku. Experiment, ktorý dokázal, že častá konzumácia mäsa nemusí byť nebezpečná. Je to skutočne tak?
Chronická obštrukčná choroba pľúc postihuje najmä ľudí po štyridsiatke. V súčasnosti je štvrtou najčastejšou príčinou smrti. Predísť sa jej dá zdravou životosprávou.
Strach z priberania často ovplyvňuje konzumáciu tukov. Niekedy je zbytočná panika dôsledkom toho, že si zo stravy uberáme aj ich zdraviu prospešné varianty.