Potraviny sú dnes viac než drahé a ceny nútia oveľa dôkladnejšie premýšľať, čo nakúpiť, aby to rodinný rozpočet zvládol. Ako ušetriť a pritom jesť zdravo?
Na čo si ešte dať pozor, ako čo najviac eliminovať zdravotné riziká a zároveň zachovať špecifickú chuť pokrmov?
Pokiaľ sa chcete dožiť vysokého veku pri dobrom mentálnom zdraví, tak je dobré mozog nielen neustále cvičiť, ale ho neničiť nesprávnymi stravovacími návykmi.
Čo je zdravé, nemôže byť chutné, hovoria často odporcovia jedál zo surovín, ktoré spĺňajú kritériá zdravej výživy. Samozrejme, nie je to pravda.
Je nesmierne dôležité, čím naše telo živíme. Za zdravú stravu sa považuje strava s primeraným množstvom zdravých cukrov, tukov a bielkovín.
Rovnako ako si leto nevieme predstaviť bez ľahkých šalátikov či grilovaných jedál, k zime patria polievky.
Ako rodičia dohliadame na prvé jedlo dňa pre nášho školáka. Hoci je času menej, niektoré zásady treba mať v hlave aj v časovej tiesni.
Funkčné telo a dobré zdravie nie sú zadarmo. Veľmi vhodnou možnosťou, ako sa však udržať fit je výber vhodného jedla.
V rebríčku najzdravších potravín The World's Healthiest Foods jej patria popredné miesta a hovorí sa, že je to superpotravina. Quinoa si zaslúži našu pozornosť.
Vianočné sviatky vraj neprajú zdravému životnému štýlu. Pre tých, ktorí si chcú aj v tomto období dopriať chutné jedlo bez zbytočných kalórií máme triky na chutné varenie.
Pocity náhleho hladu už dávno nie sú výsadou prázdnych žalúdkov. Hlad sa hlási o slovo aj vtedy, keď jeme veľa jedla. Prečo je to tak?
Nemôžete piť kávu, alebo ste citliví na kofeín? Doteraz ste si možno mysleli, že oproti kávičkárom ťaháte za kratší koniec a nikdy nedotankujete energiu na počkanie.
Reštaurácie, bistrá či stánky s občerstvením lákajú svojich zákazníkov na vôňu jedla. Ako dokážu pachy potravín zamávať s našou psychikou?
Ak je strava zdravá a vyvážená, tanier prekypuje antioxidantmi, je prvým štítom proti starnutiu nielen pleti, ale aj tela. Píše to francúzsky denník Le Figaro.
Zopár rokov života navyše? Vďaka pestrej strave sa môže táto predstava stať skutočnosťou.
Pred dvoma rokmi viedla Američanka Jordan Youngerová obľúbený internetový blog o životnom štýle.
K rozhodnutiu zdravo žiť sa hodí aj zoznam najzdravších potravín, ktoré by vo vašom jedálnom lístku chýbať nemali.
Stravovacie zvyklosti Slovákov sa menia. Po tom, čo ľudia ochutnali pizzu, steaky a hamburgery, sa znovu vracajú k pôvodným slovenským potravinám.
V stravovacích zariadeniach sa po novom solí menej. Na novú chuť jedál si ľudia stále nezvykli.
Potravinový reťazec, od vidiel k vidličke, má na svedomí okolo 30 percent emisií plynov so skleníkovým efektom. To je trochu viac, než tvoria emisie celého sektoru dopravy.