Vo svojom blogu, v ktorom najčastejšie popisuje svoj životný štýl, prezradila Meghan Markle tri zdravé alternatívy k čipsom a podobným nezdravým prehreškom.
Baklažán je ľuľkovitá rastlina, jej plodom je ovocie, ktoré však väčšina ľudí považuje za zeleninu.
Každý kuchár má svoje zaužívané spôsoby, ako očistiť a pripraviť zeleninu do šalátu alebo do iného pokrmu. Správna príprava je dôležitá.
Okruh potravín, na ktoré je v novele navrhnuté zníženie DPH na 10 %, sa má zúžiť na primárne zdravé potraviny.
Na taniere aj v školách sa čoraz viac dostáva ovocie a zelenina. Otázka je, či ide o domácu produkciu, ktorá garantuje príjmy aj pre slovenskú ekonomiku.
Leto nám ponúka množstvo chutnej sezónnej zeleniny, ktorú môžeme využiť v ľahkých zdravých jedlách.
Brokolica patrí medzi takzvané superzdravé potraviny. Je veľmi blízka karfiolu, ale obsahuje až o polovicu viac vitamínu C ako karfiol.
Fazuľky sú nezrelými strukmi až 130 rôznych druhov fazule. Majú pretiahnutý štíhly tvar, na koncoch sú zašpicatené a majú rôzne veľkosti.
Baklažán je zdravá zelenina, ktorá váš stôl obohatí o netradičnosť a originalitu. Ponúkame vám zopár receptov.
Práve zúri sezóna čerstvých šalátov - máme pre vás tipy na dresingy, aby chutili ešte lepšie.
Obzvlášť na dovolenke si chceme toho dopriať viac a z každého rohu číhajú sladké a mastné pokušenia. Čítajte, ako sa dá napriek tomu nepribrať a k tomu ďalšie zdravé tipy.
Fenikel, paradajky, paprika najrôznejších farieb a tvarov, cuketa a k tomu rôzne odrody cibule... nevieme, ktorú zeleninu by sme korunovali za „jej výsosť“.
Letná záhrada ponúka množstvo zeleniny pre ľahké a svieže polievky. Ponúkame niekoľko receptov na studené letné polievky.
Majte ich v lete vždy po ruke. Pitný režim v horúcom počasí spestrí zopár doslova šťavnatých druhov ovocia a zeleniny.
Kaleráb je veľmi obľúbenou zeleninou, ktorú konzumujeme prakticky po celý rok. Cenovo dostupná potravina poskytuje oveľa viac vitamínov a minerálov, ako tušíme.
Zelenina, ovocie a svieže šaláty patria k letu. Ponúkame vám niekoľko receptov na šaláty, ktoré môžu nahradiť hlavné jedlo počas horúcich letných dní.
Zeleninu pred varením rozkrájame na rovnako veľké kusy, aby sa rovnomerne uvarili - napríklad hlúbovú zeleninu alebo kel krájame na polovice alebo štvrtiny.
Špenát je v skutočnosti obľúbený, aj keď sa na prvý pohľad môže zdať opak. Má pozitívne účinky na zdravie a jednoznačne patrí do nášho jedálneho lístka.
Dobrá grilovačka sa bez chutných a nápaditých dipov nezaobíde.
Dnes nie je problém zohnať akúkoľvek zeleninu či ovocie počas celého roka. Ale žiadne nechutia a nevoňajú tak ako čerstvé, vypestované v ich prirodzenej sezóne.