Patrí medzi najrozšírenejšiu zeleninu, hoci jej pestovanie nie je úplne bez nárokov. Plody sú osviežujúce a v lete rozhodne patria na tanier.
V júni vysievame zeleninu, ktorá je taká bežná, že ju mnohí úplne prehliadajú. Pritom je veľmi zdravá a chutná.
Či už pestujete zeleninu a chcete dosiahnuť dobrú úrodu alebo by vás potešila záplava kvetov, rastlinám teraz pomôžete jedným úkonom.
Nepatrí u nás medzi bežné druhy zeleniny, dokonca väčšina ani nevie o jej existencii. Je čas napraviť to.
Počas rastu potrebujú rastliny veľa vlahy, platí to aj o letných mesiacoch, keď sú vysoké teploty. Poradíme, ako polievať dobre a lacno.
Dozrieva neskoro a na úrodu si počkáte, ale trpezlivosť sa určite vyplatí. Táto zelenina je totiž plná prospešných látok.
Táto rastlina je taká bežná, že ju prehliadame. Pritom je vhodná na liečbu mnohých zdravotných ťažkostí.
Vysieva sa postupne a po troškách, aby dával úrodu priebežne. Oplatí sa, pretože je veľmi zdravý.
Pochádza zo subtrópov, dá sa pestovať aj u nás. Potrebuje slnko a vyššie teploty. Táto rastlina dáva veľmi zdravé plody.
Ovocie a zeleninu väčšina ľudí vníma len ako zdroj vitamínu C, ale tieto potraviny obsahujú okrem celej palety ďalších významných vitamínov – A, betakarotén, E, skupiny B, mnoho ďalších biologicky aktívnych látok.
Ide o priemer najväčšej plochy v rámci prierezu a udáva sa zvyčajne v milimetroch.
Ak vysievate alebo vysádzate bez ohľadu na nároky rastlín, môžete sa stať, že úroda bude slabá alebo žiadna.
Máj je mesiacom, keď sa hávedi darí najlepšie. Našťastie existujú osvedčené tipy, ako škodcov účinne zlikvidovať.
Pokiaľ netrváte na tom, aby vám táto rastlina v záhrade kvitla, môžete kvety odstraňovať. Budete mať chutnú a zdravú zeleninu.
Chutí ako ustrice, v kuchyni sa dá použiť na spôsob mrkvy alebo aj špargle. Výborná je i v čerstvých šalátoch.
Používa sa v čerstvých šalátoch aj varených jedlách, nepotrebuje veľa starostlivosti. Sladkú chuť získame prihŕňaním.
Aj vy ste sa už niekedy túžili najesť skutočne do sýtosti bez výčitiek svedomia, ale do plného žalúdka? Tak presne pre vás sa hodí poznať jedlá a suroviny, z ktorých sa nepriberá.
Známa zelenina mierneho pásma je v kuchyni neodmysliteľná. Okrem toho, že skvelo dochucuje jedlá, je aj veľmi zdravá.
Jedna z najpestovanejších plodín dáva nášmu telu mnoho látok, ktoré sú veľkým prínosom pre zdravie.
Pestovali ju celé generácie, my sme na ňu zabudli. Naša škoda, pretože táto obyčajná zelenina je skutočný poklad.