Ak ju považujete len za burinu, potom veľmi podceňujete využitie tejto rastliny v kuchyni.
„Dôvodom zvyšovania cien je počasie a nižšia úroda napríklad v Španielsku,“ opisuje situáciu pre Pravdu Jana Holéciová zo SPPK.
Británia je na dodávkach ovocia a zeleniny zo zahraničia závislejšia ako v minulosti.
Dokáže narásť človeku až po pás, preto ju treba vyväzovať. Okrem toho však nemá vysoké nároky.
Chcete jesť ako rímsky cisár? Dá sa to každý deň so zeleninou, na ktorú neprávom trochu zabúdame.
Na sklonku zimy sa aktivuje nielen vegetácia. Do diania sa vracajú aj patogény a škodcovia.
Škodcovia, vtáctvo ani hmyz nemajú šancu ničiť vám úrodu, keď ju dobre ochránite. Spoľahlivé riešenie je jednoduché.
Tradične sa pestoval vo Francúzsku na využitie v šalátoch. Z krajiny labužníkov už prišiel aj k nám a to je dobre.
Skúsení záhradkári dobre poznajú klady aj zápory spoločného pestovania rôznych rastlín. Ktoré kombinácie sú vhodné a ktoré skôr škodia?
Vysoké ceny a snaha žiť zdravo motivujú mnoho ľudí k pestovaniu vlastnej zeleniny. Rodinnú potrebu pokryjú aj výnosy malej záhradky.
Čoraz miernejšia klíma môže pre predjarnú záhradu znamenať väčšie nebezpečenstvo ako poctivé mrazy spojené s haldami snehu. Viete, ako znížiť riziko poškodenia rastlín v danom období?
Za alebo proti? Aromatická bylina si nachádza svojich milovníkov i nepriateľov.
Bez maľovania naružovo: pekná a úrodná záhrada si okrem času a práce žiada aj výdavky. Dajú sa však rozumne zredukovať.
Konzumácia rastlinnej stravy bohatej na zeleninu, celozrnné výrobky, orechy a strukoviny môže u mužov znížiť riziko rakoviny hrubého čreva a konečníka o viac ako pätinu.
Majitelia tienistých záhrad môžu siahnuť po rastlinách, ktorým sa bude dariť práve na takomto mieste. Výber je veľký.
Stačí slnko, úrodná pôda a oporná konštrukcia. Výsledkom je bohatá úroda, ktorej bude aj na rozdávanie.
Biela, zelená, červená. Ako v zelenine počas varenia nezničiť zdravé rastlinné farbivá?
Nenáročná zelenina, ktorú pozná každý, no len málokto si ju dá na tanier. A to je veľká škoda, pretože je plná prospešných látok.
Pod naberanie nadbytočných kilogramov sa môže v najbližších mesiacoch podpísať príchod sychravého počasia. Existujú však potraviny, ktoré pomáhajú chudnúť špeciálne na jeseň.
Či už ste úrodu uskladnili v chladničke alebo v pivnici, skôr či neskôr sa vzhľad aj kvalita zeleniny začnú zhoršovať. Ako ju udržať chutnú čo najdlhšie?