Éterické silice obsiahnuté v zeleri sa vyznačujú antibakteriálnymi a antimykotickými účinkami. A to rozhodne nie je všetko!
Má špecifickú chuť ale rovnako aj účinky. Už jeho aróma a prvý stret s chuťovými pohárikmi dokáže vyvolať búrlivú reakciu. Buď sa do neho zamilujete, alebo sa mu oblúkom budete vyhýbať.
Sebavedomý úsmev nemusí byť len vzdialenou túžbou. Na bielenie zubov môžeme použiť aj zopár šikovných domácich trikov.
Nadúvanie a pocit tvrdého brucha. Zdravotné ťažkosti, ktoré seniorov zvyknú vytrápiť o čosi viac ako zvyšnú časť populácie. Ako si s tým poradiť?
Existujú dve verzie tejto zdravej a chutnej zeleniny. Každá má svoje výhody.
Obyčajné jablko sa za afrodiziakum zvyčajne nepovažuje. Vedecký výskum však poukazuje na vzťah medzi pravidelnou konzumáciou jabĺk a sexuálnou túžbou u žien.
Dennú porciu zeleniny môžme prijať aj vo forme nátierky na chlebíku. Ponúkame vám niekoľko receptov.
Zeler býva súčasťou zeleninového základu mnohých jedál. Existuje viac druhov zeleru, z ktorých používame najmä koreňovú časť, vňať a dnes sú obľúbené aj stopky.
Chladné dni dokážu preveriť našu imunitu. Aj preto je dobré siahnuť po tkz. zahrievačoch - čiže takých druhoch korenín, ktoré nás dokážu zahriať zvnútra.
Žerucha je jednoročná rastlinka s drobnými bielymi kvietkami, ktorá dorastá do výšky necelého pol metra a mnoho ľudí si ju spája s Veľkou nocou.
Zelerové stonky odšťavte spolu s karotkou a ranný drink máte takmer hotový.
O tom, že americká celebrita Kim Kardashian trpí psoriázou, nevie toľko ľudí. Možno aj preto, že brunetka vyzerá na záberoch zvyčajne priam dokonalo.
Kapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie.
Na Slovensku má stále ešte dlhšiu tradíciu hľuzový zeler, ktorý pridávame do polievok.
Jeseň prináša pestrú paletu potravín, ktoré nielen skvelo chutia, ale pomôžu aj pri chudnutí.
Nebudeme klamať, zeler rozhodne nepatrí k obľúbeným druhom zeleniny, aj keď si bez neho nevieme predstaviť slepačiu polievku.
Z kuchýň sa mažiar takmer vytratil, nahradili ho výrobky modernej doby – drviče či mixéry na korenie.
Potraviny, pri trávení ktorých telo spáli viac kalórií, ako prijme - skutočne takéto negatívne kalórie sú?
Vychyteným ovocím posledných rokov je avokádo. Táto vďačná exotická surovina nachádza svoje uplatnenie aj v slovenskej kuchyni, najmä keď čakáme hostí a sme v časovej tiesni.
Pomáha diabetikom, pôsobí močopudne, podporuje a upokojuje trávenie. Toto sú len niektoré z hlavných výhod často podceňovaného zeleru.