Chladné dni dokážu preveriť našu imunitu. Aj preto je dobré siahnuť po tkz. zahrievačoch - čiže takých druhoch korenín, ktoré nás dokážu zahriať zvnútra.
Žerucha je jednoročná rastlinka s drobnými bielymi kvietkami, ktorá dorastá do výšky necelého pol metra a mnoho ľudí si ju spája s Veľkou nocou.
Zelerové stonky odšťavte spolu s karotkou a ranný drink máte takmer hotový.
O tom, že americká celebrita Kim Kardashian trpí psoriázou, nevie toľko ľudí. Možno aj preto, že brunetka vyzerá na záberoch zvyčajne priam dokonalo.
Kapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie.
Na Slovensku má stále ešte dlhšiu tradíciu hľuzový zeler, ktorý pridávame do polievok.
Jeseň prináša pestrú paletu potravín, ktoré nielen skvelo chutia, ale pomôžu aj pri chudnutí.
Nebudeme klamať, zeler rozhodne nepatrí k obľúbeným druhom zeleniny, aj keď si bez neho nevieme predstaviť slepačiu polievku.
Z kuchýň sa mažiar takmer vytratil, nahradili ho výrobky modernej doby – drviče či mixéry na korenie.
Potraviny, pri trávení ktorých telo spáli viac kalórií, ako prijme - skutočne takéto negatívne kalórie sú?
Vychyteným ovocím posledných rokov je avokádo. Táto vďačná exotická surovina nachádza svoje uplatnenie aj v slovenskej kuchyni, najmä keď čakáme hostí a sme v časovej tiesni.
Pomáha diabetikom, pôsobí močopudne, podporuje a upokojuje trávenie. Toto sú len niektoré z hlavných výhod často podceňovaného zeleru.
Zeler, jablko a mäta - to je ten pravý elixír pre vašu krásu.
Načo kupovať potraviny z konca sveta, keď nám rovno pod nosom dozrieva ten najlepší mix prírody?
Pri alergii na brezu môžete mať problém s lieskovými orieškami či zelerom. Nestačí, že trpíte sennou nádchou, niekedy sa k tomu pridá nežiaduca reakcia na zdanlivo odlišný alergén.
Odšťavovanie zeleniny či ovocia sa už udomácnilo aj v slovenských domácnostiach.
Jarná detoxikácia je pre organizmus veľmi dôležitá.
Zeler je plný vitamínu C a zinku, navyše obsahuje veľmi málo kalórií a je chutný.