Valeriánka poľná alebo inak polníček v kuchyni nahradí rôzne druhy šalátov.
Od Peru je Slovensko síce vzdialené pár tisícok kilometrov, ale dátum 30. máj by sme pokojne mohli sláviť aj v tunajších končinách.
Jarné recepty sú ideálne pre použitie vňaťovej cibuľky, ktorej stačí krátka tepelná úprava.
Práve zimné obdobie stále praje kyslej kapuste. Zapečte ju so zemiakmi, šunkou a syrom.
Ak je žalúdok prázdny, volá o pomoc. Vysiela hormón hladu zvaný ghrelín, ktorý nášmu mozgu vraví – Chcem jesť!
Pripraviť dobrú zemiakovú kašu nie je také jednoduché, ako by sa na prvý pohľad zdalo.Ako so zemiakmi správne naložiť, aby kaša bola lahodná?
Ešte stále máte možnosť pochutnať si na tekvicových receptoch. Chutnú tekvicovo-zemiakovú panvičku s kuracím mäsom pripravíte za 25 minút.
Čo s nimi? Stačí, ak tieto zelené miesta odstránime, prípadne zemiaky ošúpeme? Alebo ich treba vyhodiť, lebo sú jedovaté?
Výskumný ústav zemiakarský v Havlíčkovom Brode vyšľachtil novú odrodu zemiakov s tmavomodrou šupkou aj dužinou.
Chrumkáte zeleninové čipsy (cviklové, mrkvové či paštrnákové) s dobrým svedomím? Robíte to predsa pre svoje zdravie...
O slabú úrodu sa postaralo sucho, ktoré obralo poľnohospodárov o jednu pätinu pšenice, jačmeňa, raže a ovsa. Ešte horšia môže byť bilancia jesenných plodín.
V júni 1950 sa k „triednym nepriateľom“ v Československu zaradil ďalší zákerný útočník – pásavka zemiaková.
Supermarket Selfridges v Londýne ponúka pre stresovaných zákazníkov prácu v dielňach.
Zemiaky majú menej energie než ryža. Diéta založená na častom konzumovaní ryže a zeleniny nie je až takým dobrým nápadom, ako by sa mohlo zdať.
Pestovateľská výmera zemiakov na Slovensku za posledné roky klesá. Zberová plocha zemiakov medziročne poklesla o 11,4 %.
Vyskúšajte nový recept. Ak ste milovníčkou tekvice, obľúbite si ho.
Zemiakarský zväz Slovenska odhaduje, že v tomto roku sa urodí v priemere 20,08 tony zemiakov na jeden hektár.
Čo prvé človeku napadne pri počutí slova bryndza? Samozrejme halušky. Tie ozajstné halušky musia byť zemiakové.
Dych tohtoročného tropického leta pocítia spotrebitelia až do konca budúcej jari. V strednej Európe aj na Slovensku sa urodilo menej zemiakov i kapusty.
V obľúbených českých jedlách kraľujú knedle a zemiaky.