Čo prvé človeku napadne pri počutí slova bryndza? Samozrejme halušky. Tie ozajstné halušky musia byť zemiakové.
Dych tohtoročného tropického leta pocítia spotrebitelia až do konca budúcej jari. V strednej Európe aj na Slovensku sa urodilo menej zemiakov i kapusty.
V obľúbených českých jedlách kraľujú knedle a zemiaky.
Nízkosacharidová diéta? Nezmysel. Kto chce zdravo schudnúť, zložité sacharidy potrebuje. Dodajme: Tie správne! Ktoré to sú?
Liptovské babičky varili nie draho, pritom však chutne a pestro.
Trápi až 80 percent žien. Na vine je genetika, ale aj lenivosť. Ženy, ktoré nešportujú, trápi viac.
Nízkosacharidová diéta je hitom. Skúste ich vysadiť a sledujte, čo sa stane. Chudnúť budete bez toho, aby ste sa príliš namáhali.
Vysoký tlak je najrozšírenejšou diagnózou súčasnej civilizácie. Tabletky sú rýchlou voľbou a radikálnym riešením.
Zemiaky majú vysokú výživovú hodnotu. Obsahujú bielkoviny, polysacharidy, vlákninu, tuky, esenciálne aminokyseliny, vitamíny.
Kapusta a zemiaky sú nenahraditeľnou súčasťou slovenskej kuchyne.
Ruské embargo na potraviny vyrobené v EÚ otriasa poľnohospodárstvom členských krajín. Na koni sú obchodníci, ktorí si môžu vyberať z obrovskej ponuky tovarov.
Na to, aby človek stratil kilogram tuku, musí vydať o 25 až 30 tisíc kilojoulov viac, ako prijal.
Reumatické bolesti, zápal priedušiek alebo bolesti svalov? Spravte si zemiakový, olejový, horčicový alebo tvarohový obklad. Vysoko účinné!
Vysoký podiel bielkovín, predovšetkým mäso, ryby, zeleninu, v menšej miere ovocie.
Rok drahých zemiakov sa skončil. Už dva týždne sa predávajú skoré zemiaky, ktoré sú v akciách lacnejšie ako zemiaky z minuloročnej úrody.
Slovenskí spotrebitelia majú za sebou jednu z najdrahších zemiakarských sezón.
Zemiaky, halušky či kyslá kapusta sú súčasťou stredoslovenskej kuchyne. Ako ich pripraviť čo najlepšie?
Sú vám dôverne známe zmeny nálad, precitlivenosť, podráždenosť, či až agresivita?
Kilogram praných balených zemiakov stojí tesne po zbere od 70 do 80 centov a nič nenasvedčuje tomu, že dôjde k zlacneniu.
Ochutnávku všetkého, čo možno pripraviť zo zemiakov, ponúka dnes 23.11. Krumpľový festival v Štiavnických Baniach.