Čo s nimi? Stačí, ak tieto zelené miesta odstránime, prípadne zemiaky ošúpeme? Alebo ich treba vyhodiť, lebo sú jedovaté?
Výskumný ústav zemiakarský v Havlíčkovom Brode vyšľachtil novú odrodu zemiakov s tmavomodrou šupkou aj dužinou.
Chrumkáte zeleninové čipsy (cviklové, mrkvové či paštrnákové) s dobrým svedomím? Robíte to predsa pre svoje zdravie...
O slabú úrodu sa postaralo sucho, ktoré obralo poľnohospodárov o jednu pätinu pšenice, jačmeňa, raže a ovsa. Ešte horšia môže byť bilancia jesenných plodín.
V júni 1950 sa k „triednym nepriateľom“ v Československu zaradil ďalší zákerný útočník – pásavka zemiaková.
Supermarket Selfridges v Londýne ponúka pre stresovaných zákazníkov prácu v dielňach.
Zemiaky majú menej energie než ryža. Diéta založená na častom konzumovaní ryže a zeleniny nie je až takým dobrým nápadom, ako by sa mohlo zdať.
Pestovateľská výmera zemiakov na Slovensku za posledné roky klesá. Zberová plocha zemiakov medziročne poklesla o 11,4 %.
Vyskúšajte nový recept. Ak ste milovníčkou tekvice, obľúbite si ho.
Zemiakarský zväz Slovenska odhaduje, že v tomto roku sa urodí v priemere 20,08 tony zemiakov na jeden hektár.
Čo prvé človeku napadne pri počutí slova bryndza? Samozrejme halušky. Tie ozajstné halušky musia byť zemiakové.
Dych tohtoročného tropického leta pocítia spotrebitelia až do konca budúcej jari. V strednej Európe aj na Slovensku sa urodilo menej zemiakov i kapusty.
V obľúbených českých jedlách kraľujú knedle a zemiaky.
Nízkosacharidová diéta? Nezmysel. Kto chce zdravo schudnúť, zložité sacharidy potrebuje. Dodajme: Tie správne! Ktoré to sú?
Liptovské babičky varili nie draho, pritom však chutne a pestro.
Trápi až 80 percent žien. Na vine je genetika, ale aj lenivosť. Ženy, ktoré nešportujú, trápi viac.
Nízkosacharidová diéta je hitom. Skúste ich vysadiť a sledujte, čo sa stane. Chudnúť budete bez toho, aby ste sa príliš namáhali.
Vysoký tlak je najrozšírenejšou diagnózou súčasnej civilizácie. Tabletky sú rýchlou voľbou a radikálnym riešením.
Zemiaky majú vysokú výživovú hodnotu. Obsahujú bielkoviny, polysacharidy, vlákninu, tuky, esenciálne aminokyseliny, vitamíny.
Kapusta a zemiaky sú nenahraditeľnou súčasťou slovenskej kuchyne.