Žerucha je nielen pekná na pohľad, je priam nabitá živinami, ktoré nabudia náš organizmus. Aké má využitie v kuchyni a akými látkami zásobí naše telo?
Pestuje sa od jesene do jari, na okne aj po celý rok. Klíči rýchlo, jej semená sa využívajú ako korenina aj ako liek.
Častými príznakmi staroby sú aj ťažkosti so zažívaním. Petržlenová vňať bojuje proti rôznych ochoreniam.
Záhrada už je takmer úplne zazimovaná, úroda bezo zvyšku pozbieraná, najvyšší čas zasiať. Samozrejme, keď viete, ktoré druhy zeleniny znesú pokles vonkajšej teploty na jednocifernú plusovú hodnotu a aj pod ňu.
Keď hovoríme o pálivých kuchyniach, akoby sme v mysli cestovali do rôznych kútov Ázie, Mexika či aspoň do Maďarska. Ale každý národ má aspoň jedno obľúbené pikantné jedlo.
Žerucha peruánska, známa pod názvom maca je preslávená pozitívnymi účinkami na erekciu. Lenže nie sú to len muži, ktorí z nej majú úžitok.
Zelené lístky žeruchy sú bohaté na dôležité živiny a prísady, ktoré sú nevyhnutné pre zdravú výživu.
Žerucha je jednoročná rastlinka s drobnými bielymi kvietkami, ktorá dorastá do výšky necelého pol metra a mnoho ľudí si ju spája s Veľkou nocou.
Keď sa povie superpotravina, väčšine ľudí hlavou prebehnú obrazy ako chia semiačka, goji, kokosová voda či avokádo.