V prípade zistených nedostatkov boli uložené aj pokuty.
Čas dovoleniek je v plnom prúde, oddych si aktuálne užívajú tisíce Slovákov.
Aktuálne zúriace obdobie horúčav praje zmrzlinárom! Máte svoju obľúbenú?
Naučte sa, ako poznať kvalitu.
Keď prechádzate popri areáli hier Radosť pri Štrkoveckom jazere, určite si všimnete rad ľudí pri tunajšej zmrzlinárni.
Volá sa biela noc a jej vývoj trval viac ako 1,5 roka.
V Chorvátsku ceny mrazenej pochúťky vyleteli nahor.
Na výrobu štyroch kíl zmrzliny potrebuje 200 gramov cvrčkov.
Nie je náročná na pestovanie, používa sa v kuchyni a pomáha zmierňovať zdravotné problémy. V záhrade však vie byť poriadne zlá.
V súvislosti so zmrzlinou zväčša najlepšie padne byť pasívnym konzumentom. Občasné narušenie rutiny však nezaškodí.
Hygienici skontrolovali počas letnej sezóny 957 "zmrzlinární". Ako to dopadlo?
Leto patrí zmrzline, aj keď, samozrejme, už dlhé roky si túto pochúťku nespájame len s teplým obdobím roka.
Zaspávanie sa môže razom zmeniť na nočnú moru. Najmä vo vyššom veku. Niektoré jedlá a nápoje môžu túto situáciu ešte viac skomplikovať.
Je krátko po desiatej a prví zákazníci sa už ponáhľajú, aby si vybrali svoju obľúbenú príchuť točenej zmrzliny.
Americká astronautka Megan McArthurová na Medzinárodnej vesmírnej stanici (ISS) oslavuje 50. narodeniny tým najchladnejším darčekom, aký kedy dostala.
Zmrzlina je určite najobľúbenejším sladkým letným osviežením, okrem samotnej sa dáva ako príloha aj k niektorým dezertom.
Patrí k najobľúbenejším pochúťkam, no môže aj uškodiť. Zapojte svoje zmysly a rozoznajte kvalitnú zmrzlinu.
Predpokladá sa, že priemerný Európan ročne skonzumuje približne sedem až osem litrov zmrzliny.
Ak sa o slovo prihlásia vysoké teploty, hneď sa ozve chuť na čosi chladené či mrazené.
Remeselné gelato obsahuje od 20 do 30 % vzduchu, ktorý sa do hmoty dostáva počas miešania prísad. Priemyselne vyrobené gelato ho môže obsahovať až 80 %.