Veľkonočné sviatky sú spolu s Vianocami obdobím, keď sa v rodinách opulentne je a pije. Trávenie aj váha dostávajú zabrať - ale nemusí to byť tak.
Zima je obdobím, keď uprednostňujeme skôr výdatnejšie jedlá. Možno s výnimkou obdobia po prelome rokov, keď sa mnohí snažia odčiniť stravovacie hriechy zo sviatkov.
Ryba na vianočnom stole nemusí byť iba vyprážaná. A okrem tradičného kapra či módneho lososa pokojne stavte na zubáča či pstruha. Tu je pár tipov.
Jemný, chutný a navyše s nízkym obsahom tuku. Niet divu, že ryba menom zubáč je stále populárnejšia.
Kapusta je kráľovnou jesene. Hovorí sa o nej ako o vitamínovej bombe a čističi organizmu, kuchárov však viac zaujíma jej chuť a storaké použitie.
Od apríla do júna kraľuje v našej kuchyni kvalitná slovenská špargľa. Je totiž zdravá, ľahko stráviteľná, nenáročná na prípravu i čas.
Ryba - kráľovná sladkých vôd si zaslúži aj titul kráľovná stola. Je zdravá, ľahko sa trávi a v porovnaní so "slanou" sestrou obsahuje menej škodlivín.
Neobľubujete kapra? To ešte neznamená, že na štedrovečernom stole musíte zostať bez ryby.