Ford Mondeo má nové črty

Úspešný model strednej triedy Ford Mondeo sa takmer päť rokov drží na vlne obľúbenosti, najmä vďaka nadčasovým tvarom, na druhej strane aj tie potrebovali mierne osviežiť. Modelový ročník 2006 štartuje s novou tvárou.

09.05.2005 08:43
debata

Zrejme už posledný jemný facelift Fordu Mondeo sa týka, podobne ako všetky doterajšie, exteriéru aj interiéru. Vydarený exteriér obdarili dizajnéri novým predným a zadným nárazníkom. Najmä zadný nárazník má agresívnejší tvar, predný charakterizuje rozmernejší nasávací otvor pre prívod chladiaceho vzduchu.. Na druhý pohľad možno identifikovať aj zmenenú masku chladiča, na karosérii pribudli chrómové lišty. Zadné skupinové svetlá sedanu majú výrazné biele pruhy.

Viac hliníkových či strieborných prvkov, podobne ako drevených obkladov a nových farieb čalúnenia propaguje iba v detailoch zmenený interiér. Príkladnú ergonómiu si však zachováva. Modelový ročník 2006 dokumentuje aj prienik multimédií a najmodernejšej techniky. Novinkou je zabudovaná hands-free sada s využitím rozhrania Bluetooth, pripojiteľný MP3 prehrávač či iPod prostredníctvom konektora poteší skôr mladších pasažierov.

Perličkou je zaradenie špeciálnej verzie Titanium X do zoznamu ponúkaných verzií, čo je dôkazom neklesajúceho záujmu o pôvodnú limitovanú sériu.

debata chyba
Články podľa značiek