Už sedem štátov EÚ sa postavilo proti praktikám dvojakých výrobkov.
Slovensko a Česko budú tlačiť na rovnakú kvalitu potravín v EÚ. O dvojakom metri na potraviny pre tzv. západnú a východnú časť Európy sa hovorí už dlhšie.
Nie je značka ako značka. Dokazujú to aj niektorí výrobcovia potravín a drogérie, ktorí rovnaký tovar predávajú na Slovensku v nižšej kvalite ako na západe.
Mlieko a mliečne výrobky so slovenským pôvodom spoznáte v obchode ľahko. Na obale každého mliečneho výrobku vyrobeného na Slovensku nájdete okrem názvu výrobcu aj oválny symbol – SK OVÁL.
Boli mäsové výrobky za socializmu lepšie ako dnes? Väčšina ľudí, čo tie časy zažili, má v odpovedi jasno.
Mnohí si bez nej nevedia predstaviť deň, patrí k najpredávanejším potravinám a spolu s ropou aj k najobchodovanejším komoditám na svete.
Potraviny predávané v piatich európskych krajinách majú napriek podobným obalom odlišné zloženie. Z 21 skúmaných produktov boli zhodné tri.
Rovnaká kola, čokoláda či čaje chutia inak v Rakúsku a inak na Slovensku.
Za ochudobňovaním potravín o najkvalitnejšie zložky, ktoré ich robia chutnými, nutrične cennými je zrejme snaha zlacniť náklady na výrobu.
Čím viac sa na Slovensku hovorí o dôležitosti čerstvých potravín, tým viac je krajina závislá od dovozov. Potvrdil to aj nedávny prieskum.
Donedávna stačili vlašské orechy a slnečnicové semienka či čučoriedky.
Dvojaká kvalita potravín nie je problém rozdielnych chutí občanov Európskej únie, ale politický problém.
Pomarančový džús a pomarančový džús nemusí byť to isté. Stačí si nakúpiť v susednom Rakúsku. A potom už len porovnať údaje na obale. Výsledok môže riadne prekvapiť.
Svetové ekonomické fórum (WEF) zverejnilo štatistiku kvality cestnej infraštruktúry jednotlivých krajín sveta.
Obchodníci s potravinami prežívajú zlatý veľkonočný týždeň. Ľudia tlačia k pokladniciam vrchovato naložené vozíky s potravinami.
Slovensko roku 2017 žije životom, aký si ľudia v roku 1989 nevedeli predstaviť.
Potraviny sú dnes veľkou spoločenskou témou. Nečudo, s potravinami sa spája ľudské zdravie, ale aj pravidelné a nie malé výdavky.
MARIÁN REPA: Nedávne testy potravín potvrdili to, čo už mnohí na vlastnom jazyku pocítili.
Na Vianoce sa oplatí investovať do síce drahších, ale kvalitnejších výrobkov, radí šéf štátneho potravinového dozoru Jozef Bíreš. Pozrite si 2 videá s radami.
Štyri luxusné bratislavské hotely pripravovali jedlá zo sušenej holandskej vaječnej zmesi, ktorá bola kontaminovaná pesticídom fipronil.