Driver Power: Britskí motoristi vybrali 10 najspoľahlivejších SUV a crossoverov

Kategória SUV a crossoverov dominuje štatistikám predaja už niekoľko rokov. Výber je široký, a preto je dobré pri rozhodovaní o kúpe poznať skúsenosti ostatných. Spoľahlivosť je dôležitá pre záujemcov o nové, ako aj o jazdené autá.

13.05.2024 06:00
debata
Lexus má medzi desiatkou najspoľahlivejších až... Foto: Lexus
Lexus NX 2018 Lexus má medzi desiatkou najspoľahlivejších až tri modely. Na snímke Lexus NX (2018).

V ankete Driver Power britského magazínu Auto Express hodnotia svoje vozidlá samotní vodiči, ktorí ich vlastnia aspoň jeden rok. Dotazník je zameraný na niekoľko oblastí vrátane exteriéru, interiéru, kvality spracovania, jazdných vlastností a spoľahlivosti. Výsledky sú teda subjektívnym hodnotením a odrážajú postrehy bežných užívateľov.

CR-Cars-Crop-border-tax-would-raise-american-cars-prices-too-say-makers-01-17 Čítajte aj Driver Power: 10 najspoľahlivejších rodinných áut podľa britských motoristov

Magazín zozbierané výsledky zanalyzuje a autám pridelí percento úspešnosti. Čím je vyššie, tým je auto spoľahlivejšie. Následne z celkového poradia zostavia čiastkové rebríčky, ktoré sú vítaným zdrojom informácií pre záujemcov o automobil z konkrétneho segmentu. SUV a crossovery sú populárne medzi záujemcami o nové aj o ojazdené vozidlá. Ich hlavnou prednosťou je univerzálnosť, lebo dokážu plniť rolu rodinného auta a v prípade pohonu 4×4 dokážu prejsť mierny prípadne až stredne náročný terén. Rebríček desiatich najspoľahlivejších SUV a crossoverov uvádzame na ďalších stranách.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #SUV #crossover #spoľahlivosť #Driver Power #Auto Express
Články podľa značiek