Rolls-Royce predstaví v Ženeve koncept 200 EX

To, že táto britská automobilka chystá menší model, je už stará známa vec. Interne je pripravovaný model označovaný ako RR4, no Rolls Royce odhalil oficiálne fotografie konceptu s označením 200 EX. Od sériovej podoby nového modelu sa údajne koncept líši iba minimálne.

20.02.2009 11:17
Rolls Royce 200 EX Foto:
Rolls Royce 200 EX sa predstaví v Ženeve.
debata

Riaditeľ spoločnosti Tom Perues sa pre internetový portál Automotive News vyjadril, že s predajom nového modelu plánuje automobilka začať už v prvom štvrťroku 2010. Počítajú s ročnou produkciou 800 až 1000 kusov. Oproti súčasnému stavu by to pre automobilku znamenalo zdvojnásobenie produkcie.

Rolls Royce 200 EX zdieľa podvozkovú platformu... Foto: Rolls-Royce
Rolls Royce 200 EX Rolls Royce 200 EX zdieľa podvozkovú platformu s predĺženým BMW radu 7.

Nový menší model by mal využívať podvozkovú platformu predĺženej verzie BMW radu 7. S týmto autom bude mať nový Rolls-Royce spoločných celkovo 20 % dielov. Pod kapotou tróni majestátny dvanásťvalcový agregát. Ten bude spolupracovať pravdepodobne so sedemstupňovou automatickou prevodovkou ZF.

V interiéri nájdete tie najkvalitnejšie materiály. Foto: Rolls-Royce
Rolls Royce 200 EX V interiéri nájdete tie najkvalitnejšie materiály.

S väčším modelom Phantom má pripravovaný menší model spoločné základné dizajnové črty. Podobne aj zadné dvere sa otvárajú po vzore „väčšieho brata“. Malý Rolls-Royce by však nemal zostať povesti áut tejto značky nič dlžný. Na palube môžete očakávať len tie najlepšie materiály a maximálny luxus. O primeranú plavnosť jazdy sa stará vzduchový podvozok, podobne ako v modeli Phantom. Oproti nemu je menší Rolls-Royce kratší o 435 mm, užší o 42 mm a nižší o 84 mm. Tiež bude približne o 30 000 € lacnejší. Pri celkovej sume okolo 200 000 € sa to však stratí.

debata chyba
Články podľa značiek