Rolls-Royce Hyperion oslnil v Pebble Beach

Na výstave automobilovej elegancie v kalifornskom Pebble Beach predviedlo renomované dizajnérske štúdio Pininfarina vlastnú karosériu pre exkluzívny kabriolet Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe. Klenot na štyroch kolesách je vyrobený na objednávku pre majiteľa súkromnej automobilovej zbierky.

22.08.2008 09:11
Rolls-Royce Foto:
Štúdio Pininfarina modelom Hyperion prezentovalo svoj zmysel pre detail.
debata

Už viacerí ste sa nám sťažovali, že váš sused si kúpil rovnaký Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe, ako máte v garáži. Vieme si predstaviť, aká nepríjemná musí byť táto vzniknutá situácia, preto sme si pre vás pripravili jeden tip, ktorý by vás opäť mohol vrátiť do hry. Okrem toho, že vaše auto dostane nový a originálny vzhľad, tento „trik“ by mohol zároveň vyriešiť váš problém, čo s desiatkami miliónov, ktoré vám zostali na účte po zaplatení 15 miliónov za samotný Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe.

Istý zberateľ áut Roland Hall, povzbudený nedávnym projektom Ferrari P4/5, zašiel za Pininfarinom a poprosil ho, či by mu nenavrhol originálnu karosériu pre Rolls-Royce Phantom Drophead Coupe do jeho zbierky. Slávne štúdio sa úlohy s radosťou zhostilo a výsledok je v skutku zaujímavý.

Zatiaľ čo technika pod kapotou zostala nedotknutá, v prípade karosérie nezostal kameň na kameni. Pri jej výrobe boli použité uhlíkové vlákna, rámy dverí sú však z dreva. Čelné sklo spolu s celým interiérom bolo po vzore áut z tridsiatych rokov posunuté až o 40 cm dozadu. Zadné sedadlá preto museli byť odstránené. Naopak pred predným sklom tak vznikol úložný priestor, ktorý bude pán Hall využívať na svoje lovecké pušky.

Pri pohľade spredu upúta majestátny chladič, typický pre automobily tejto britskej aristokratickej značky. Po úpravách Pininfarinu má mierne aerodynamickejší tvar. Po jeho bokoch sú umiestnené bixenónové svetlomety s technológiou LED pre denné svietenie.

Vo vnútri sa toho veľa nezmenilo. Luxusný interiér zostal prakticky zachovaný, pribudla iba „čerešnička na torte“ v podobe exkluzívnych švajčiarskych hodiniek Girard-Perregaux GP9610C s tourbillonom, ktoré je možné z palubnej dosky vybrať a nosiť na ruke na špeciálnom koženom náramku.

Tento štvorkolesový skvost s 6,75 litrovým zážihovým dvanásťvalcom pod kapotou po svojom slávnostnom odhalení v Pebble Beach poputoval priamo do súkromnej zbierky pána Rolanda Halla.

debata chyba
Články podľa značiek