Citroën sa v Ženeve pochváli konceptom DS3

Automobilka Citroën bola vždy hrdá na svoju minulosť, preto by nerada nechala označenie legendárnych modelov DS zapadnúť prachom. Možno aj preto jej najnovší koncept nesie označenie DS3. Uvidíme ho už v marci 2009 na autosalóne v Ženeve.

06.02.2009 10:36
Citroën DS3 Foto:
Citroën DS3
debata

Štúdia DS3 síce nemá s pôvodnými limuzínami DS nič spoločné, no jej názov je pre značku charakteristický a vedenie automobilky považuje jeho „vytiahnutie“ na svetlo za dobrý ťah. Každopádne model DS3 predstavuje ďalšieho člena rodiny mestských mini so znakom Citroën na prednej maske.

Citroën DS3 Foto: Citroën
Citroën DS3 Citroën DS3

Koncept DS3 oprašuje legendárne označenie veľkých Citroënov.

Žiadne detaily zatiaľ výrobca nezverejnil, povráva sa však, že štúdia sa svojim stvárnením veľmi podobá chystanej sériovej verzii. Keď si odmyslíte výstrelky charakteristické pre koncepty, auto je skutočne podobné sériovému modelu.

Zadný nárazník s falošným difúzorom má... Foto: Citroën
Citroën DS3 Zadný nárazník s falošným difúzorom má pritiahnuť pozornosť.

Jeho základné tvary vychádzajú zo 4,2 metra dlhého konceptu C-Cactus predstavenom už v roku 2007. Na jeho pohon bol použitý naftový motor 1.4 HDi spriahnutý s elektromotorom. Podobný hybridný pohon môžeme očakávať aj pod kapotou prichádzajúce­ho DS3.

debata chyba
Články podľa značiek