Porsche 911 dostane nový výfukový systém

Od februára si budete môcť v rámci príplatkovej výbavy svojho nového Porsche 911 zaškrtnúť nové políčko. Je ním nerezový športový výfukový systém, ktorý má údajne pripomínať legendárny zvuk starších vzduchom chladených modelov.

27.01.2009 23:32 , aktualizované: 28.01.2009 02:22
Porsche výfuky Foto:
Nové výfukové potrubie pre Porsche 911 - koncovky mohli byť aj krajšie.
debata

Nové výfukové potrubie je oproti tomu štandardnému okrem iného aj o niečo ľahšie. Potrubie ma lepšiu priechodnosť, teda mierne by sa mala zlepšiť aj odozva na plyn. Už na prvý pohľad ho od sériového rozoznáte podľa štyroch koncoviek, ktorých dizajn by sme si vedeli predstaviť aj lepšie.

„Tajomstvo úspechu“ nového výfukového potrubia spočíva v elektronicky ovládanej klapke, ktorá je ovládaná tlačidlom na stredovej konzole. Vodič sa teda kedykoľvek môže rozhodnúť, či si chce vychutnávať ničím nerušenú a pohodovú jazdu, alebo trochu popustiť svojej 911-tke uzdu a okoreniť to aj patričným zvukovým doprovodom.

Ak teda patríte medzi tých šťastlivcov, ktorí sa chystajú na kúpu tejto automobilovej legendy, počkajte do februára a vaša nová 911-tka môže byť vybavená aj týmto nerezovým výfukovým potrubím. V Porsche si ho cenia na 1610 eur.

debata chyba
Články podľa značiek