Krásne vlasy sú korunou krásy každej ženy. Neustály zápas o vhodný šampón či výživový doplnok môže nakoniec vyhrať správne zloženie stravy.
Trik ako im predísť je vraj jednoduchý. Stačí zmeniť polohu pri nočnom odpočinku a vraj aj materiál vankúša.
Sú jedlá, ktoré vás zasýtia a dodajú vášmu telu energiu, ale súčasne nabudia metabolizmus k výkonu. Ak totiž budete jesť správne, nikdy nebudete nekontrolovateľne priberať.
Zachovanie zdravia, duševnej pohody, bystrej mysle i sociálnych kontaktov je len zlomok z predsavzatí do nového roka, ktoré majú reálnu šancu na úspech.
Pohladenie pre pokožku a stopku pre vrásky prináša cenný vitamín E. Spomínaná mikroživina sa označuje aj ako fontána mladosti a „éčko“ môžeme používať vnútorne, ale aj aplikáciou na tvár.
Bežne poznáme šafran ako vzácne korenie, ktoré dodáva jedlu unikátnu exotickú chuť aj farbu. Prospieva však aj pleti a preto sa stáva bylinkou, na ktorú ženy nedajú dopustiť.
Huby najskôr v našom jedálničku slúžili ako náhrada mäsa a zeleniny. Neskôr však ľudia empiricky vypozorovali ich zdravotné účinky.
Kyselina askorbová, ako sa odborne nazýva vitamín C, dokáže chrániť aj zdravie srdca a ciev. U starších ľudí tiež zlepšuje elasticitu pokožky.
Trnky si nikto nepestuje doma na záhrade. Je potrebné za nimi vyraziť do prírody, no je nutné počkať až na prvé mrazy.
Pikantná chuť nie je len pre chlapov a nie je len chuťou. Skrýva sa za ňou mnoho benefitov, ktoré ocení telo každej ženy.
Výsledkom jesenných výkyvov teplôt býva často suchá, matná a popraskaná pokožka. Chlad totiž vyvoláva v koži chaos, ktorý sa prejavuje výraznou stratou vlhkosti.
Hovorí sa, že jedno jablko denne, vás udrží dostatočne ďaleko od ambulancie lekára. Hoci jablko nie je žiadny zázrak, ani všeliek, hlavne na jeseň sa oplatí do neho zahryznúť.
S príchodom jesene štartuje aj sezóna tekvice. Zdravá, nabitá vitamínmi, chutná a prospešná celému telu.
Stopnúť čas aspoň na desať rokov. Nemožné? Hoci zastaviť starnutie nie je v našich silách, odborníci na výživu prichádzajú s receptom, vďaka ktorému to predsa len ide.
Slivky sú jedným z pokladov, ktorý si môžete odtrhnúť priamo zo stromu. Aktuálne sú koruny obsypané plodmi a preto je ideálne dať si pár sliviek každý deň.
Prečo sa bobuľovité ovocie ako fialové až čierne čučoriedky či černice ocitajú na prvých priečkach tabuľky najzdravšieho ovocia z hľadiska antioxidačnej aktivity?
Slnečnicové semiačka sa často prezentujú ako nie práve najzdravšia pochutina. Ak si však od nich odčítame praženie a solenie, získame unikátny zdroj výživných látok.
Uhorková sezóna môže byť pre vaše telo doslova zlatým obdobím. Uhorky sú chutné, zdravé, plné vody. Ideálny pokrm počas leta, ktorý vás osvieži.
Kto drží svetový rekord v upečení najväčšieho jahodového koláča? Prečo sa jahodám hovorí "everybody's darling"? V čom spočíva ich protirakovinový potenciál?
Sladkovodná riasa spirulina sa radí k takzvaným super potravinám. Obsahuje komplexné bielkoviny, množstvo enzýmov, vitamínov, minerálnych látok, ale neoplatí sa ju len jesť.